In de competitie wacht Zondag-1 nog op de eerste zege, maar in het bekertoernooi werd dit weekend de vierde overwinning geboekt. In Hoogerheide werd METO met 2-3 geklopt en daarmee deed GSC/ODS wat het aan z’n stand verplicht is; winnen van een ploeg die een klasse lager speelt. Helaas ging dat echter verre van soepeltjes. In de slotfase sleepte de thuisclub er nog bijna een verlenging uit.

Zoals vaker dit seizoen begon Zondag-1 uitstekend. De Dordtenaren waren de baas op het veld, creëerden kansen en het was wachten op de 0-1. Die kwam er ook. Ismaël Yildirim verschalkte de uitkomende doelman met een lobje. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar een slippertje in de defensie hielp de gastheren weer in de wedstrijd: 1-1. Via een nieuwe treffer van Ismaël Yildirim werd orde op zaken gesteld en dankzij een treffer van Enes Ak kon met een 1-3 voorsprong thee gedronken worden.

Na de rust bakte GSC/ODS er steeds minder van. Wellicht had dat te maken met de vele wisselingen, want veel spelers die eerder niet in de basis-elf stonden kregen speeltijd. Feit is dat de ploeg steeds een mannetje tekort kwam op het middenveld en METO zeker na de aansluitende 2-3 steeds meer het vertrouwen kreeg dat hier nog iets te halen was. Bij counters toonde Zondag-1 zich ook totaal niet effectief, maar de thuisclub bleek toch niet bij machte daarvan te profiteren.

Zondag-1 is dus een ronde verder in de beker, maar hoe leuk het in dit toernooi ook nog kan worden, de focus gaat nu weer vol op de competitie. Komend weekend komt Waspik naar de Groene Zoom en da’s de nummer drie van de rangijst.

De 0-1 in de maak