Mini’s Day is niet alleen héél leuk, het is voor de club inmiddels ook het voorportaal van onze jeugdafdeling. Wie doorstroming van onderaf wenst zal toch eerst instroom moeten realiseren en dat lukt met dit evenement gelukkig al jaren. Ook deze zaterdag zagen we tussen de veertien kinderen die meededen weer twee nieuwe gezichtjes. Om precies te zijn die van Yigit en Boyd. Welkom !

De allerjongsten werkten op het bekende parkoers aan hun traptechniek en motoriek, de wat ouderen spelen partijtjes om gewend te raken aan echte wedsrijden. Tot vorige week waren dat er slechts twee, maar deze zaterdag maakten liefst vijf spelers de overstap. Zo zagen we Ali, Rafal en Boyd in een drie-tegen-drie duel met Emir, Yigit en Yigit Ege.

In de rust kregen alle kinderen siroop. Yigit Ege ging daarna toh nog even het parcours doen en Rafi ging in de plaats van hem voetballen. Het team van Boyd won met 3-1, maar dat is natuurlijk bijzaak. Het belangrijkste is dat de jongens uit geboortejaar 2017 nu worden klaargestoomd voor het echte werk, want na de zomer gaan ze als nieuw Jo7-team de competitie in.

Na afloop was er voor alle kinderen een banaan en werd de Pupil van de Week gekozen. Dat werd deze keer Rafal. Hij kreeg een frietje en frisdrank en mocht de aftrap doen bij Zaterdag-1. Hij ging met aanvoerder Dylan en zijn broer Jakub (Jo9-1) vanuit de kleedkamer het veld op en onze kleine dribbelkoning scoorde ook nog. Naast Jakub heeft Rafal trouwens nóg een broertje; Kamil (Jo11-1). De wedstrijdbal houdt hij nog even tegoed. Tsja, iets met een lege viltstift….