De kantine van onze club is al enkele zaterdagen vroeg open om ontbijt te serveren aan jeugdteams. Dit weekend was het de beurt aan Jo7-1, Jo7-2 en Jo11-1. Alle teams, op één na, hebben van de jeugdcommissie nu een iontbijt aangeboden gekregen. De uitzondering is Jo8-1, maar ook dit team wordt niet vergeten. De ochtendmaaltjd voor hen wordt na de herfstvakantie ingepland.

Omdat Jo7-2 en Jo11-1 om half negen moesten voetballen zaten zij al om kwart voor acht aan het ontbijt. Bij een volgend ontbijtje zal dit nóg vroeger zijn hoorden we van Fatih Uysal en Ryan Rombout, want de leiders van Jo11-1 vonden dat er te weinig tijd was voor de wedstrijdbespreking. Na een 3-5 tussenstand werd in de rust nog een extra bespreking gehouden en uiteindelijk eindigde het doelpuntenfestijn in 9-9.

Jo7-2, bestaande uit Jaylinn, Jaylano, Jontje (helaas ziek), Jazzley en Teim, moest met vervangend coach Ariëtte het ontbijt nuttigen en de wedstrijden spelen. De vaste coach Chris was met zijn andere team (Jo11-2) mee. Of dat van invloed was op de resultaten weten we niet, maar feit is dat er twee nederlagen en een overwinning geboekt werden.

Jo7-1, bestaande uit Ebubekir, Kees, Halil, Aras en Mehmet, hoefde pas om negen uur aan tafel. Voor Mehmet kennelijk nog te vroeg, want hij leiders Murat en Mark misten hem aan de ontbijttafel. Bianca (de moeder van Collin) zorgde dit keer voor het klaarzetten en opruimen van het ontbijt, waarvoor ook vanaf deze plek veel dank !

Inmiddels zit de eerste fase van het seizoen er voor de jeugd alweer op. Dit betekent dat alle teams aan de hand van hun resultaten opnieuw worden ingedeeld. Er zijn teams die veel gewonnen hebben en dus hoger zullen gaan spelen, maar ook teams die het zwaar hadden en in een lagere klasse gaan spelen tegen ploegen van gelijk niveau.

Op zaterdag 5 november start voor ieder jeugdteam de tweede fase. Dat betekent dat alle jeugdteams nu twee weken géén competitie spelen. Niet geheel toevallig loopt deze periode gelijk aan de herfstvakantie.