Ook in het derde competitieduel heeft Zondag-1 geen zege kunnen boeken. Gastheer Bavel hield met 5-3 de punten in het gelijknamige dorp. Waar vriend en vijand GSC/ODS vooraf tipten als titelkandidaat is de ploeg nu met één punt hekkensluiter. Net als in de voorgaande twee duels was de ploeg van Mo Duzgun qua veldspel niet de mindere, maar trok wel aan het kortste eind. Bij balverlies was Zondag-1 opnieuw zeer kwetsbaar.

Het begin was van Dordtse kant gewoon goed. GSC/ODS was de betere ploeg en creëerde meer kansen, waarvan er slechts één benut werd. Ismaël Yildirim raakte na een mooie aanval de paal maar via een verdediger vloog de bal toch binnen: 0-1. Enes Ak leek voor 0-2 te zorgen, maar de treffer werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Amper dertig tellen later lag de bal aan de andere kant binnen (1-1).

De verdediging stond bij de gelijkmaker niet goed, gaf vooral te veel ruimte weg en leerde daar tot overmaat van ramp niets van, wat prompt tot een 2-1 achterstand leidde. Na rust gebeurde er lange tijd niets. GSC/ODS wilde wel, maar crëerde eigenlijk niets meer. Nadat een Brabander liefts vijf spelers voorbij mocht lopen en een spits lanceren (3-1) leek het met de wedstrijd gedaan, maar niets bleek minder waar.

Met enkele wissels werden de mouwen opgestroopt en toonde Zondag-1 veerkracht. De sterk spelende Regga Regales bediende Ismaël Yildirim, die feilloos afrondde. Luttele minuten later stond het zelfs 3-3. Ditmaal was Yildirim de aangever en invaller Mert Erbas de afronder. De klap kwam hard aan bij Bavel, GSC/ODS rook bloed en ging op jacht naar de volle winst.

Het valt op zich te prijzen dat je wilt winnen, maar om dan achterin alle risico’s te nemen is toch niet zo verstandig. Dat werd in de slotfase pijnlijk duidelijk toen de thuisploeg dankzij twee diepe ballen de spitsen alleen voor doelman Levent Mutlu zagen verschijnen en beide malen kinderlijk eenvoudig scoorden: 5-3. Net als in de eerste helft tegen tegen Dubbeldam ontbrak het aan snelheid en rugdekking. Een puntje van zorg…

Voor Zondag-1 is het deze week zaak de wonden te likken en zich op te richten. Komend weekend wacht de ploeg een bekerduel in Hoogerheide, waar vierdeklasser METO de opponent is in het bekertoernooi.

e