Na een zege in Brabant leverde ook het eerste thuisduel van de competitie drie punten op voor Zaterdag-1. Rens van Dijk was met een hattrick ‘the Man of the Match’, maar ook doelman Paul Thies speelde met drie geweldige reddingen een hoofdrol in de met 3-1 gewonnen wedstrijd. Tegenstander TSC had vooral in de beginfase weinig in te brengen en op de zege van GSC/ODS viel niks af te dingen.

De sterke opening, met diverse doelrijpe kansen, werd pas na een half uurtje bekroond met een treffer. Rens van Dijk scoorde z’n mooiste van de middag na goed voorbereidend werk van Raiclen Nepomuceno. Paul Thies hield de bezoekers tot twee keer toe van een gelijkmaker af en Leandro Conde Fernandez was het dichtst bij een verdubbeling van de marge, maar zag z’n inzet uit de kruising getikt worden.

Kort na de thee werd het toch 2-0. Wederom was de assist van Raiclen Nepomuceno en de afronding van Rens van Dijk. Het leek daarna gelopen, maar na een (letterlijke) glijpartij in de Dordtse defensie konden de Oosterhouters toch weer in de wedstrijd komen (2-1). Omdat verzuimd werd de kansen op 3-1 te benutten leek zich een spannende slotfase aan te dienen.

Billenknijpen werd het echter niet, omdat ook bij de bezoekers een centrale verdediger letterlijk onderuit ging (nare blessure aan de hamstring) en Rens van Dijk vrije doortocht kreeg. Alleen voor de doelman faalde hij niet. Na afloop was er bier en pizza’s voor de hele selectie en moesten de nieuwelingen een liedje zingen in de kantine. De sfeer was prima en het bleef nog lang onrustig….

Komend weekend wacht Zaterdag-1 opnieuw een tegenstander uit Oosterhout, want dan gaat de ploeg op bezoek bij SCO.