Slechts weinigen weten dat Arie Pankras (senior) een hele goeie hobby-fotograaf is. Wat velen wél weten is dat de stad Dordrecht veel mooie en bijzondere bruggen telt. Combineer deze kennis en u snapt het al; Arie heeft een fotoboek gemaakt, getiteld “Dordtse bruggen”. Hij hoopt er veel van te verkopen. Niet om de eigen buidel te spekken, maar om een goed doel te steunen. De opbrengst van zijn boek gaat namelijk naar de stichting RCVRY RUN. Daarover straks iets meer.

Het boek bevat ruim 180 full-color foto’s, verdeeld over 116 pagina’s. Er komen 38 bruggen in beeld, gefotografeerd vanuit verschillende posities. Daar zitten véél plaatjes bij van details, die u en ik gewoonlijk totaal ontgaan als we over zo´n brug wandelen of fietsen. Hoewel het fotoboek pas eind november uitkomt kunnen we het NU al bij onze clubgenoot bestellen. We krijgen dan ook nog € 2,50 korting, want vanaf 30 november kost het € 22,50. Het kan een leuk cadeautje zijn voor de feestdagen! Hebben? Stuur Arie een app-je (06 15 07 53 08) en het komt goed. Bestellen kan ook via zijn website: www.apankras.nl

De opbrengst van het fotoboek gaat zoals gezegd naar een goed doel. De stichting RCVRY RUN heeft als doel om in heel Nederland buitensport-groepen op te richten voor vrouwen met borstkanker. Beweging is natuurlijk goed voor ieder mens, maar gebleken is dat verantwoord bewegen ook een positief effect heeft op het herstel van vrouwen met borstkanker. Arie en zijn vrouw Gerda waren al fanatieke lopers, maar Gerda loopt nu een andere race; tegen borstkanker. We wensen haar alle succes en hopen haar over een paar maanden winnend aan de eindstreep te zien.