Onze club staat de laatste weken volop in de belangstelling van de media. Dankzij ons duurzaamheidsplan, waarmee in 2015 begonnen werd, zijn we immers één van de zeer weinige sportclubs, die niet worstelt met een torenhoge energierekening. De nieuwste actie vindt deze week plaats op de daken van kantine en kleedkamers, waarop isolatie wordt aangebracht. Bij de ‘aanbouw’ aan de terraszijde kon isolatiemateriaal in de plafonds worden aangebracht, maar in dit geval gebeurt dat dus aan de buitenkant.

Door nieuwe wetgeving moeten alle zonnepanelen voorzien worden van andere omvormers, dus dat is een mooi moment om op het dak meteen alles te doen wat nodig is. Zo komt er nu dus isolatie en worden er nieuwe (meer energie opwekkende) panelen geplaatst ‘op het zuiden’ en worden de oudere panelen op minder gunstige plekken gelegd. Er komen overigens nog méér panelen op het nieuw te plaatsen dak boven de entree van onze kantine en kleedkamers.

Er was toch ook een plan om het terras (Jaap van de Wielplein) te overkappen en daarop zonnepanelen te plaatsen? Jazeker, dat plan is er, maar het geld daarvoor nog niet. Stap voor stap naderen we wel het ideale plaatje. Als de dakisolatie is afgerond gaan projectleider Marcel Eichhorn en enkele van onze trouwe vrijwilligers infrarood panelen plaatsen voor het verwarmen van de kleedkamers. Die klus moet uiteraard afgerond zijn voordat Koning Winter zijn intrede doet.

Om de warmte in onze kleedkamers te houden is het wel noodzakelijk dat de buitendeuren van de gang naar de kleedkamers niet de hele speeldag of trainingsavond open staan. Om die reden zijn de haken aan de muur verwijderd. Het is dus beslist niet de bedoeling dat – zoals we helaas al zagen – de deuren toch wagenwijd open gezet worden en de deur met een container of zo geblokkeerd wordt. Om maar een oud Hollands gezegde van stal te halen; wij stoken niet voor de prins.

OP ONZE FACEBOOK-PAGINA STAAT OOK EEN FILMPJE !

Om omvormers te vervangen worden de panelen gedemonteerd en daarna herplaatst
de dakisolatie bestaat uit ‘bolletjesplastic’ en kunststof platen daar bovenop
Op de qua zon gunstige ‘zuidzijde’ komen méér en betere panelen te liggen
Marcel toont één van de infrarood panelen, die de kleedkamers gaan
verwarmen