Negen clubgenoten hebben afgelopen week de cursus “Basic Life Support” gevolgd. Een paar voor het eerst en een aantal als opfriscursus, want om gekwalificeerd te blijven als hulpverlener bij GSC/ODS moet je jaarlijks deze cursus volgen. Monique, Marcel en Yoran Rombout, Rachid Ragueb, Nick van Oldenbarneveld, Jaylison Doran, Bianca Vrolijk, Marco Vermeul en Diana Buijtenhek deden dat en kregen aan het eind van de avond hun certificaat.

Op deze cursusavond was de commissiekamer ingericht als theorielokaal en kon het praktische deel geoefend worden bij het biljart. Het ging daarbij om reanimeren, beademen en het bedienen van een AED. Voor wie het nog niet weet; een AED is een apparaat waarmee een stroomstoot kan worden gegeven om een hart weer kloppend te krijgen.

Wij bedanken vanaf deze plek onze levensredders. Dat klinkt wellicht wat overdreven, maar als iemand op onze accommodatie onverhoopt getroffen wordt door een hartstilstand kunnen de aanwezigheid van een hulpverlener en een AED echt een leven redden. Dat apparaat hangt overigens buiten, bij ons washok (zie laatste foto).

Inmiddels zijn niet alleen onze (in totaal) achttien hulpverleners up-to-date. Hetzelfde geldt voor het AED-apparaat dat weer gekeurd is en door onze cursusleider voorzien van een nieuwe batterij en nieuwe pads. Nu maar hopen dat we dat ding nooit echt nodig hebben….