Na reeks oefenwedstrijden en drie bekerpotjes, die toch ook vooral als onderdeel van de voorbereiding beschouwd worden, gaat de competitie komend weekend weer van start. Zaterdag-1 reist naar Dongen, waar DVVC wacht. Voor Zondag-1 staat er op de seizoensopening meteen (weer) een derby op het programma, want Dubbeldam komt op bezoek aan de Groene Zoom.

Zondag-1 draait overigens al lekker, want het werd poulewinnaar in de bekerstrijd. Zondag werd Emma op eigen veld met 1-3 geklopt. In een bijna perfecte eerste helft had de thuisploeg niks in te brengen en maakten treffers van Ilhan Solak (2x) en Regga Regales de tweede helft tot een formaliteit. Zaterdag-1 startte wat stroever, maar sloot afgelopen weekend toch af met een verrassende 2-1 zege op Hardinxveld.

Over de verwachtingen van onze eerste elftallen kunnen we kort zijn; Zaterdag-1 heeft veel spelers verloren en de komende weken zullen uitwijzen of de ploeg een rol kan spelen in de strijd om de prijzen. Bij Zondag-1 is het precies andersom; dit team begroette nogal wat nieuwe spelers en wordt door de buitenwacht al getipt als titelkandidaat. Of dat terecht is moet ondanks de veelbelovende voorbereiding nog duidelijk worden.

De foto’s komen uit het verregende bekerduel van Zondag-1 bij Emma.