Het is nog maar weinig leden ontgaan dat wij bij GSC/ODS al even van het gas af zijn: alle genomen stappen zijn breeduit uitgemeten op deze website, en menigeen heeft gedurende dit project terechte klachten gehad over het praktische effect van de genomen maatregelen.

Ondanks dat wij in volle gang zijn om dit te verbeteren – en we zijn daar al een heel eind mee – is dat helaas niet van de een op andere dag geregeld. Echter, voordat de winterkou voor de deur staat willen we met alle maatregelen klaar zijn, zodat het weer overal behaaglijk is.

Zo komen er 20 infrarood panelen om in alle kleedkamers bij te verwarmen, en is er een extra warmtepomp in aantocht om de warmwatercapaciteit te vergroten zodat we niet op een drukke zaterdagmiddag met koud water komen te zitten, en worden er meerdere offertes opgevraagd voor airco in de kantine.
De kou in de kantine is ook snel verleden tijd: de muren zijn (bij)geïsoleerd, het plafond wordt nog geïsoleerd – vrijwilligers die hiermee willen helpen zijn van harte welkom – en de ramen worden vervangen door extra isolerend H++ glas. Dit is allemaal door onszelf te financieren omdat we al flink hebben bespaard op de gas- en stroomrekening.

Maar al deze verbeteringen lijken slechts de kers op de taart voor deze vereniging, want in de rest van Nederland lijkt het niet zo goed te gaan. In Amsterdam hebben sommige verenigingen het douchen verboden: men moet verplicht thuis douchen omdat de gasrekening anders te hoog wordt.
In Groningen staat het water ook bij meerdere verenigingen aan de lippen waardoor contributies en kantineprijzen fors verhoogd worden, en ook douchen op de accommodatie wordt afgeraden om een kleine deuk te kunnen slaan in de torenhoge gasrekening. Het lijkt er helaas ook op dat deze ellende voorlopig nog niet is afgelopen.

Met dit in ons achterhoofd kunnen we ons allemaal misschien wel gelukkig prijzen dat door de reeds genomen stappen er bij GSC/ODS na de winterstop nog wél een club is om naar terug te keren.

Wil jij meehelpen met de nog uit te voeren stappen om alles weer comfortabel te krijgen? Laat dan even een berichtje achter op accommodatie@gscods.nl of spreek Sebastiaan Vugts, Hennie Kattemölle, Martien Blom of Thomas Scheurwater even rechtstreeks aan. Er is geen specifieke kennis of vaardigheid nodig.