Zoals bij aanvang van elk seizoen leeft bij diverse teams weer de wens om iets nieuws te bestellen. Tenues dit keer zeker niet, want die zijn dan net één jaar oud en kunnen nog wel even mee. Sommige teams willen nieuwe trainingspakken, tassen, jassen e.d. en hebben daarvoor zelfs een sponsor. Dat is natuurlijk prachtig, maar doe niets voor je precies weet wat de spelregels voor sponsoring zijn !

Heel moeilijk zijn die regels niet. Eigenlijk heel simpel; als je gesponsorde kleding of materiaal wilt hebben mail je naam en contactgevens (06 of mailadres) van jouw sponsor naar de sponsorcommissie (sponsoring@gscods.nl). Zodra die een overeenkomst met de sponsor gesloten heeft zal ons bestuurslid Theo de Bot de bestelling plaatsen bij Patrick. Dat is onze vaste kledingleverancier.

Er zijn dus een paar dingen die je zeker NIET moet doen. Ga niet op eigen houtje zaken bestellen en al helemaal niet bij andere leveranciers dan Patrick. Wij hebben met Brandsfit en Patrick een contract waarin bepaald is dat GSC/ODS sportkleding en -materiaal uitsluitend bij hen afneemt. We zijn al gewend dat er elk jaar gezeur is dat iets ergens anders beter of goedkoper kan, maar contract is contract.

Zoals gezegd staat het contract met Brandsfit en Patrick niet toe dat teams van GSC/ODS binnen de lijnen van de velden – uit en thuis – kleding dragen waarop andere merknamen zichtbaar zijn. Een eventuele boete wordt verhaald op de teams, die deze regel overtreden.

Bestuur en sponsorcommissie zijn afgelopen seizoen onaangenaam verrast doordat kleding besteld werd, die buiten de club en Patrick om elders werd bedrukt met een sponsornaam. Wie op die wijze tracht om onze sponsorcommissie te omzeilen riskeert een verbod op het dragen van die kleding op onze accommodatie. Kort en goed: respecteer de regels ! Heb je vragen, mail dan naar sponsoring@gscods.nl