Om de vraag boven dit verhaal maar meteen te beantwoorden; dat zou héél goed kunnen! Feit is dat Cees den Breejen zich wil oriënteren op die functie en daarom per direct meedraait in het bestuur als beoogd voorzitter. Zo krijgt Cees een goed beeld van wat de taak inhoudt en kunnen de medebestuurders en hij aan elkaar wennen. Als het allemaal naar ieders tevredenheid verloopt zal onze 63-jarige clubgenoot op de algemene ledenvergadering (17 november) als voorzitter worden voorgedragen.

Hoewel véél leden Cees den Breejen natuurlijk al kennen geven we hier nog wat informatie over deze geboren en getogen Dordtenaar. Ooit begon hij als pupil met voetballen bij Merweboys, waar hij alle elftallen doorliep tot en met het eerste elftal. Ook als trainer deed hij dat, dus begonnen als jeugdtrainer en geëindigd als hoofdtrainer. Dat deed hij zelfs twéé keer in een duo, eerst met Jaap van de Wiel en later met de huidige coach van Zaterdag-1, Dennis Groeneweg.

De kritische lezer zal zeggen; fijn dat we een echte voetbalman als beoogd voorzitter hebben, maar heeft de man ook bestuurlijke kwaliteiten? Het huidige bestuur denkt dat dat zeker het geval is. Zowel bij Vopak, waar hij onlangs met vervroegd pensioen ging, als eerder bij DuPont, heeft Cees veel functies bekleed, waarin hij meer dan genoeg kennis en kunde heeft opgedaan om de voorzittershamer van GSC/ODS ter hand te kunnen nemen.

Voor de liefhebbers een greep uit zijn CV: diverse leidinggevende functies, projectmanager voor langere periodes in het buitenland (Singapore en de VS) , voorzitter van commissies bij Vopak voor duurzaamheid, inkoop ziektekostenverzekeringen en CAO onderhandelingen. Verder was hij de laatste 15 jaar voorzitter van de ondernemingsraad Vopak Europoort en voorzitter van de centrale ondernemingsraad van alle Vopak vestigingen in Nederland. Daarnaast ook nog kaderlid van vakbond FNV.

Zelf zegt Cees: “Vergaderen en beleid maken en uitvoeren zit een beetje in mijn bloed en met m’n voetbalachtergrond als speler en trainer en als lid van GSC/ODS, die alle fusies heeft meegemaakt, denk ik dat ik van toegevoegde waarde kan zijn in het bestuur van de club.” Tsja, zo kan hij dus alles in één zin samenvatten. Da’s ook wel een prettig vooruitzicht, een voorzitter die veel zegt met weinig woorden. Nou ja, eerst nog even z’n ‘snuffelstage’ afronden. Ach, komt vast wel goed.