De KNVB heeft de indeling voor de competities in het seizoen 2022-’23 bekend gemaakt. Zowel Zaterdag-1 als Zondag-1 spelen na de zomer ‘gewoon’ in het district Zuid 1. Met name voor de zondag-selectie goed nieuws, na de belachelijke avonturen in West-2. Wat bij Zaterdag-1 opvalt is dat die nu niet zijn ingedeeld bij de clubs uit de Alblasserwaard, maar vooral Brabantse ploegen zullen ontmoeten.

Voor Zaterdag-1 zijn er in de vierde klasse D derby’s met Dubbeldam en SSW. De andere opponenten zijn DHV, DVVC, Irene’58, Olympia’60, RFC, RWB, SCO, SSC’55 en TSC. Twaalf clubs in deze klasse, dus ‘slechts’ 22 wedstrijden.

Zondag-1 wacht in de derde klasse B weer een groot aantal derby’s, want zij treffen opnieuw FC Dordrecht amateurs, Dubbeldam, SC Emma en RCD. De andere tegenstanders komen uit Brabant: Bavel, Be Ready, DIA, Madese Boys, SV Reeshof, Terheijden, TSV Gudok en Waspik. Totaal 13 clubs, dus 24 wedstrijden.

De nieuwe competitie begint in het weekend van 24 en 25 september. Daaraan voorafgaand worden drie bekerwedstrijden en uiteraard enkele oefenduels gespeeld. Via onze website en facebook-pagina houden we je op de hoogte !