Hoewel er niets meer op het spel stond was de wedstrijd tegen GSC/ODS voor SV Charlois een heel bijzondere. Het was namelijk de allerlaatste wedstrijd waarin het hoogste team op zondag acteerde. Zoals zoveel ‘zondagclubs’ stappen ook de Rotterdammers over naar de zaterdag. Het begon dus met vuurwerk, fakkels en veel rook en het eindigde in een, nogal geflatteerde, 4-1 zege voor de gastheren.

Eigenlijk was Zondag-1 geen moment de mindere ploeg en dat vertaalde zich nog in een voorsprong. Door een misser in de defensie van de thuisclub kreeg Regga Regales een buitenkansje en dat verzilverde hij koelbloedig: 0-1. Binnen een half uur zette SV Charlois echter de wedstrijd op z’n kop. Ook de Dordtse defensie zag er tot twee keer toe niet lekker uit en zo werd er met een 2-1 stand gerust.

Na de thee ging Zondag-1 op jacht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. GSC/ODS creëerde zat kansen en Ilhan Solak mocht zelfs vanaf elf meter een poging doen, maar de scherpte ontbrak deze middag totaal. Hoe anders was dat bij de thuisclub, die bij welgeteld twee counters net zoveel doelpunten scoorde. Een lesje in effectiviteit dus, in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Na een stroeve competitiestart met een niet ingespeeld elftal heeft Zondag-1 in de loop van de competitie flink wat progressie geboekt. Zoals het er naar uitziet gaat alleen laatste man Jermain Sewambar de club verlaten en komen een paar goeie spelers onze kant op. Aan trainer Mo Duzgun de schone taak om er na de zomer een ploeg van te maken, die dan wél mee gaat strijden om de prijzen.