Acht van onze Walking Footballers en veteranen zijn deze week actief geweest in het Griekse Parga. Ze speelden er twee wedstrijden op het splinternieuwe kunstgrasveld van Parga FC en spreken van een zeer geslaagd trainingskamp. “Het was een unieke ervaring die smaakt naar méér”, aldus organisator Luciën Gooshouwer. Twee van de mannen keerden dinsdag terug op Dordtse bodem, de rest in de nacht van donderdag op vrijdag.

Volgend jaar wordt er naast Griekse tegenstanders waarschijnlijk ook tegen een Scandinavische ploeg gespeeld in het nabijgelegen bergdorpje Anthoussa. De contacten daarvoor worden door een trainer van Parga FC gelegd. Als dank voor de gastvrijheid deden onze oudjes een kleine donatie voor de jeugdafdeling van de club, waarvan het eerste team actief is op het vierde niveau in Griekenland.

De eer van GSC/ODS werd in het noordwesten van het zonovergoten land hoog gehouden door Martien Blom, Peter Kuiters, Henny Kattemolle, Bart Schotting, Thijs Blom, Michael Abbema, Mariusz Lewandowski en de al genoemde Lucien Gooshouwer. De laatste twee hulden zich ook nog even in de nationale shirts van Polen en Nederland, toen er gezamenlijk gekeken werd naar de wedstrijd tussen beide landen in een Griekse bar.

Het trainingskamp van de oudste actieve spelers van GSC/ODS werd woensdagavond afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in taverne Yannis (aanrader!), waar de wijn en ouzo nog één keer rijkelijk vloeide.