Na een geweldige eerste seizoenshelft, waarin Zaterdag-1 ongeslagen op een tweede plek de winter inging, staat de ploeg nu met lege handen. Zoals eerder gezegd wisselt GSC/ODS in de tweede seizoenshelft hoge toppen af met diepe dalen en de slotwedstrijd bij Unitas was er één van de laatste categorie. De thuisclub, al geplaatst voor de na-competitie, gaf Zaterdag-1 met 5-0 een gevoelig pak slaag.

GSC/ODS stond voor het duel in Gorinchem nog op de vierde plaats, die recht geeft op de play-offs. Met Asperen op één punt achterstand was winst eigenlijk vereist. De eerste vijf minuten oogde het team van Dennis Groeneweg gretig, maar stuitte op een opponent die simpelweg beter was. Niettemin had de thuisploeg twee persoonlijke missers in de Dordtse defensie nodig om te kunnen scoren.

De 2-0 achterstand betekende een mentale dreun, maar in de rust was er de kans om de bakens te verzetten. Van een inhaalrace kwam echter niets terecht omdat het kort na de thee al 3-0 werd uit een vrije trap over de muur. Tot afgrijzen van de meegereisde supporters creëerde Zaterdag-1 deze middag geen enkele kans. Ook vijf wissels brachten daarin geen verandering.

Doelman Brian van Ballegooijen stond een monsterzege van Unitas daarna nog lang in de weg, maar moest in de slotfase toch nog twee keer de trieste gang naar het net maken. Omdat Asperen géén fout maakte is het over en uit voor Zaterdag-1. Het is nu uithuilen en na de zomer opnieuw beginnen.