Met een 9-0 zege op Irene’58 heeft Zondag-1 gedaan wat je mocht verwachten; winnen van de nog puntloze nummer laatst. De dubbele cijfers werden net niet gehaald en de vraag na afloop was of de thuisclub het in de slotfase verder wel geloofde óf dat er uit respect voor de tegenstander niet op een tiende treffer gejaagd werd. Ieder mag zijn eigen antwoord geven.

Feit is dat de club uit het Brabantse Den Hout ondanks nederlaag op nederlaag keurig de competitie uitspeelt. Dit in schril contract met HOV/DJSCR dat met instemming van de KNVB zich uit de competitie terugtrok. De almachtige bond heeft daarna óók nog beslist dat er niet meer om de derde periodetitel gespeeld wordt. Die titel gaat naar de nummer 3 of 4 van de eindrangschikking. GSC/ODS heeft hier overigens bezwaar tegen aangetekend. En we zullen niet de enige zijn…

Enfin, er werd dus gevoetbald en veel gescoord. Bij rust was het al 5-0 en uiteindelijk dus 9-0. Suayip Yaman tekende voor een hattrick. De overige doelpunten kwamen op naam van Jermain Sewambar, Tolga Sogut, Sadik Sogut, Regga Regales, Adema Kabbah en Houssem Ghazouani. De foto’s bij dit bericht kregen we van Fred van Dongen van Dordt2222, waar op Facebook te volgen is hoe het de Dordtse clubs vergaat.