Een bloedstollende derby werd het dit weekend niet, maar de toeschouwers bij GSC/ODS-SC Emma hebben zich geen minuut verveeld. Met de 1-1 endstand kon iedereen ook wel vrede hebben. Zondag-1 legde andermaal een goeie pot voetbal op de mat en verzuimde zichzelf in de eerste helft te belonen. Totaal tegen de verhouding in waren het zelfs de gasten die op voorsprong kwamen. Suayip Yaman dacht de stand recht te trekken, maar zijn inzet ketste via de lat het veld weer in.

Zeven minuten na rust kwam de gelijkmaker er via invaller Hakan Tokul alsnog. Het spelbeeld veranderde daarna naar een veel gelijkopgaander beeld, waarbij nu juist Emma de beste kansen kreeg. Doelman Levent Mutlu bleek deze middag echter niet meer te kloppen. Ook aan de overkant werd het net niet meer gevonden, zodat de punten gedeeld moesten worden. Waarmee Zondag-1 inmiddels zes wedstrijden op rij ongeslagen is en nog altijd de kater niet verwerkt is dat de KNVB de strijd om de derde periodetitel schrapte.

Komend weekend sluit Zondag-1 de competitie af met een bezoekje aan SV Charlois, in Rotterdam-Zuid. Met winst is een plek in het linkerrijtje nog steeds mogelijk, maar super belangrijk is dat natuurlijk niet. Feit is dat de ploeg in de tweede seizoenshelft echt gegroeid is en in de huidige vorm, zeker als de selectie grotendeels intact blijft, volgend seizoen mee kan gaan doen om de prijzen. Eerst maar even afsluiten en zien wat er in de overschrijvingsperiode gebeurt…