Drie dagen na de blamerende nederlaag bij Noordeloos heeft Zaterdag-1 zich opmerkelijk goed hersteld. Het inhaalduel met Peursum, waarvan eerder dit seizoen in Giessenburg ver,oren werd, eindigde in een 3-2 zege. Het moet gezegd dat GSC/ODS het wel weer spanend maakte, door een 3-0 voorsprong te laten slinken tot 3-2, maar in de tumultueuze slotfase werd het geen herhaling van wat zich enkele weken geleden voltrok.

Zaterdag-1 opende goed en kwam al in de vierde minuut op voorsprong door een fraai afstandsschot van linksback Joeri van Kordelaar. Peursum ging op jacht naar de gelijkmaker, had een veldoverwicht, maar creëerde geen grote kansen. De bezoekers kregen vlak voor rust zelfs een lesje in effectiviteit. Uit een counter zorgde Thayrison Doran voor 2-0.

Na de thee bleven de bezoekers aandringen, maar gaf GSC/ODS lange tijd niks weg. Bij alweer een counter werd de snelle Thayrison Doran binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. Vanaf elf meter voltrok Denzell Bzekir vkekkeloos het vonnis: 3-0 en de wedstrijd leek gespeeld. Of de 3-3 van enkele weken geleden door de hoofden speelde is niet bekend, maar feit is dat GSC/ODS slordiger werd en de bezoekers plots wel kansen kregen.

Met twee treffers was vijf minuten voor afloop de spanning helemaal terug, maar verder dan 3-2 liet Zaterdag-1 het dit keer niet komen. Het werd nog even erg onvriendelijk toen er onbesuisd werd doorgelopen op doelman Brian van Ballegooijen en de goed leidende scheidsrechter dat ontging, maar gelukkig hield iedereen het verstand er bij en gebeurden er buiten wat duw- en trekwerk geen gekke dingen.

Met de winst in dit inhaalduel lijkt Zaterdag-1 de strijd om een plek in de na-competitie nog niet op te willen geven. Dat komt mooi uit, want uitgerekend directe concurrrent Asperen komt komend weekend naar Dordrecht.