Hoe moeilijk kun je het jezelf maken? Dat is de vraag, die velen zichzelf stelden na de onnodige 0-1 nederlaag tegen Asperen. Als dit cruciale duel gewonnen was, zou Zaterdag-1 met een gerust hart de laatste drie competitieduels in kunnen gaan. Het waren echter de bezoekers die hun laatste kans grepen om ten koste van GSC/ODS toch nog de na-competitie te bereiken.

De rechtstreekse confrontatie tussen twee kandidaten voor een ticket in de play-offs was op papier natuurlijk een kraker, maar bleek in de praktijk een mager en vooral tam potje. Vriend en vijand – zelfs de goed leidende scheidsrechter zei het achteraf – hadden een duel op het scherpst van de snede verwacht, maar niets bleek minder waar. Er viel zelfs niet één gele kaart.

Zaterdag-1 schoot goed uit de startblokken en had al in de eerste minuut de leiding kunnen nemen. Simcha Kuiters zag zijn inzet echter via twee palen weer het veld ingaan. Ook Asperen miste na luttele minuten een dot van een kans, maar daarna ontspon zich een bar slecht duel tussen twee ploegen die grossierden in foute passes. Een 0-0 ruststand had niet misstaan, ware het niet dat de Dordtse defensie om onbegrijpelijke reden besloot om op één lijn één tegen één te spelen en werd weggelopen met fatale gevolgen.

Na de thee werd het er helaas niet beter op. Beide ploegen kregen nog wel wat kansen, maar lieten die onbenut. GSC/ODS had op basis van de veldverhouding wel recht op een punt en kwam er in de slotffase nog dicht bij, maar de paal stond in de weg. Resultaat van de nipte nederlaag is dat GSC/ODS het desondanks nog in eigen hand heeft om de na-competitie te halen.

Komend weekend wacht de derby bij SSW. Dat bleek thuis bepaald geen ‘makkie’ en dat zal aan de Zeehavenlaan niet anders zijn. Nog meer puntverlies kan Zaterdag-1 zich eigenlijk niet veroorloven. Er wacht hoe dan ook een spannend slot van de competitie, waarin nog veel mogelijk is.