Als Zaterdag-1 werkelijk de na-competitie wil halen zal er de komende weken uit een heel ander vaaje getapt moeten worden dan dit weekend. Bij hekkensluiter Noordeloos ging de ploeg met 3-2 onderuit en had dat vooral aan zichzelf te danken. In twee duels met koploper IFC was de inzet voorbeeldig, maar bij de nummer laatst lieten sommige spelers het op dit vlak afweten.

In de eerste helft had GSC/ODS het betere van het spel. Noordeloos werd terug gedrongen, maar het baltempo was zo laag dat er amper een kans gecreëerd werd. Bij één van de spaarzame counters stond het plots 1-0, maar lang kon de thuisploeg er niet van genieten. De jonge doelman van Noordeloos ging in de fout en Arie Pankras profiteerde optimaal: 1-1.

Na de thee was het juist de thuisploeg, die een veldoverwicht had en dat ook beloond zag. De Dordtse defensie liet twee man vrij staan bij de tweede paal en één van hen kopte 2-1 binnen. Noordeloos verzuimde lang om de genadeklap uit te delen, mede door uitstekend keeperswerk van Brian van Ballegooijen. Bij de achtste (!) doelrijpe kans was het dan toch raak: 3-1.

Met verse krachten trachtte Zaterdag-1 de bakens nog te verzetten. Dankzij een benutte strafschop van Denzell Bzekir (3-2) kwam de spanning terug, maar er was daarna te weinig tijd om de nederlaag nog af te wenden. Deze dreun zal snel verwerkt moeten worden, want dinsdagavond wacht al een thuisduel met Peursum.

Om het seizoen straks niet als een nachtkaars te zien uitgaan kan GSC/ODS zich nauwelijks nog puntverlies permitteren. Zaterdag-1 is door de pijnlijke uitglijder afgezakt naar de vijfde plek, maar heeft het bereiken van de na-competitie nog steeds in eigen hand. Daarvoor zullen in de laatste vijf wedstrijden toch echt alle mouwen moeten worden opgestroopt.