Het is ongelooflijk, maar waar. Zaterdag-1, waarvan we vorige week nog meldden dat de pijp leeg is, richtte zich dit weekend wonderbaarlijk goed op en heeft het bereiken van de play-offs zelfs weer in eigen hand. Na een waardeloos optreden bij hekkensluiter SSW, waar met name de inzet beneden peil was, stond er tegen Lekvogels plots een ploeg die wél de mouwen op wilde stropen. Een sterk spelend GSC/ODS won met 4-1 en heeft plaatsing voor de na-competitie weer in eigen hand omdat concurrent Asperen verloor bij ZBC’97.

Waarom Zaterdag-1 na de winterstop hoge pieken afwisselt met diepe dalen is echt voer voor psychologen. Desgevraagd snappen ook de spelers zelf niet hoe dat zit. Zo lamlendig als het een week eerder was, zo energiek en vol vertrouwen trok de ploeg ten strijde tegen Lekvogels. GSC/ODS verzuimde eigenlijk alleen zichzelf te belonen, maar na een dik half uur was het dan toch raak toen Ismaël Stellingwerf de doelman omspeelde en beheerst afrondde: 1-0.

Direct na rust verdubbelde Denzell Bzekir de marge en leek het duel al gespeeld. Een ongelukkig moment in de Dordtse defensie, waarbij de prima spelende Leandro Conde Fernandez de bal via zijn hoofd in het net zag gaan, bracht Lekvogels even terug in de wedstrijd. Lang duurde dat niet, want GSC/ODS was gewoon een klasse beter en wist nu wel raad met de kansen. Met een fraai lobje over de keeper bracht Ismaël Stelligwerf de marge weer op twee en Rens van Dijk gooide de wedstrijd helemaal in het slot: 4-1.

Lekvogels kende nog één kleine oprisping en mocht vanaf elf meter de marge weer verkleinen, maar doelman Brian van Ballegooijen stopte de penalty. Klemvast zelfs. En zo staat Zaterdag-1 weer op een plek die recht geeft op play-offs. De laatste wedstrijd is echter niet de simpelste, want komend weekend gaan de mannen van Dennis Groeneweg op bezoek bij Unitas, dat zich al voor het toetje geplaatst heeft en na de winterstop amper nog punten morst. Maar met Zaterdag-1 kan het sinds de winter alle kanten op…..