Met een zege in het inhaalduel bij Be Ready en een gelijkspel tegen Slikkerveer heeft Zondag-1 aagetoond dat het dit seizoen niet als een nachtkaars wil laten uitgaan. In Brabant werd donderdagavond knap een 3-1 achterstand weggepoetst (3-4) en dit weekend werd het voor de na-competitie strijdende Slikkerveer het vuur aan de schenen gelegd. De prima pot eindigde in 1-1.

Wie zondagmiddag een vermoeid en niet meer zo geïnspireerd GSC/ODS verwachtte kwam bedrogen uit, want de ploeg van trainer Mo Duzgun joeg 90 minuten op de winst. Dat die niet kwam lag vooral aan de tegenstander, die ook speelde om te winne.n. Daardoor ontspon zich voor de toeschouwers in het zonnetje een heerlijk kijkspel.

Slikkerveer kwam al snel op voorsprong via een prachtige vrije trap, over de muur in de kruising. Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Sabit Kayhan trapte een (ingestudeerde?) cornerbal bij de eerste paal, waar de inlopende Lutfallah Kilic, bepaald niet de langste in het veld, de gelijkmaker binnen kopte. Beide ploegen bleven de aanval zoeken en creëerden daarbij ook volop kansen, maar treffers vielen er gek genoeg niet meer.

Na rust had Zondag-1 iets meer veldoverwicht en ook meer doelkansen, maar treffers vielen er niet meer. Dit mede omdat de uitstekend leidende scheidsrechter aan beide kanten (terecht) weigerde een strafschop te geven. Doordat de KNVB in al z’n domheid besloot om niet meer om de derde periodetitel te spelen stond er voor GSC/ODS (en eigenlijk vrijwel alle clubs in deze competitie) niets meer op het spel. Toch wil Zondag-1 het seizoen goed afsluiten.

Afgelopen donderdagavond bleek dat al. Het inhaalduel met Be Ready werd na een 3-1 achterstand in een 3-4 zege omgebogen. Zondag-1 werd getrakteerd op het snelste tegendoelpunt dit seizoen. Vanaf de aftrap vloog de lange bal achter het centrale duo, dat even niet door had dat de wedstrijd al begonnen was: 1-0. Op aangeven van Sabit Kayhan trok Regga Regales na 20 minuten de stand gelijk.

GSC/ODS zette nog meer druk, maar het was juist Be Ready dat via counters gevaarlijk was en deed wat GSC/ODS verzuimde; namelijk scoren. Zelfs twee keer en zo keek Zondag-1 bij rust tegen een 3-1 achterstand aan. In de rust werden met succes de puntjes op de i gezet. Aanvoerder Sadik Sogut nam de ploeg op sleeptouw en zorgde hoogstpersoonlijk met een prachtige volley van afstand in de verre hoek voor 3-2.

Topscorer Enes Ak, een dag eerder vader geworden (gefeliciteerd !), trok de stand met een hard schot van buiten de ‘zestien’ gelijk (3-3). Zondag-1 bleef verbeten jagen op de winst en werd in de slotfase beloond. Invaller Houssem Ghazouani mocht na een mooie assist van Regga Regales de 3-4 aantekenen. Komend weekend gaat Zondag-1 in Rotterdam op bezoek bij Steeds Hooger.