Na de met 2-1 verloren stadsderby bij SSW heeft Zaterdag-1 het niet meer in eigen hand om nog de na-competitie te halen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ploeg daar in de huidige vorm ook niets te zoeken heeft. Voor de winterstop, die ongeslagen werd ingegaan met een tweede plaats, stond er een hecht, hardwerkend collectief, maar in de tweede seizoenhelft is de ploeg geen schim meer van daarvoor.

GSC/ODS begon aan de Zeehavenlaan zeker niet slecht, maar het al weken haperende vizier stond ook nu niet scherp. Zelfs een kans voor open doel was niet aan de naar ZBC’97 vertrekkende Thayrison Doran besteed. De abominabel slechte scheidsrechter verzuimde ook nog om Zaterdag-1 een strafschop te geven. Sterker nog, uit de tegenaanval was het juist de thuisploeg die scoorde. Dat de bal met de arm werd meegenomen ontging de leidsman óók en zo stond er 1-0 op het scorebord.

Het is niet onze gewoonte om op scheidsrechters af te geven, zeker niet als de eigen teamprestatie zo beroerd is als deze, maar het moet gezegd dat het een ramp voor de voetbalsport is als deze man niet heel snel met pensioen gaat. Beide grensrechters vlagden bij vrijwel elke aanval en de bejaarde arbiter volgde het advies telkens op. Het was lachwekkend en deerniswekkend tegelijk. Omdat Ismaël Stellingwerf de bal langs een slecht opgestelde muur binnen schoot werd er toch met 1-1 thee gedronken.

Na de rust joeg GSC/ODS met vers ingebrachte krachten op de winst, maar het spel was en bleef onsamenhangend en onzuiver. Eigenlijk konden er ook geen goals meer vallen, omdat de grensrechters bij elke enigszins gevaarlijke situatie vlagden en de oude leidsman bij gebrek aan conditie en inzicht dan braaf floot. Op één van de weinige momenten dat er geen vlagsignaal kwam profiteerde SSW dankbaar van een onachtzaamheid in de defensie van de bezoekers: 2-1.

Voor GSC/ODS resten nog twee wedstrijden om het seizoen op een waardige manier af te sluiten, De eerste is komende zaterdag thuis tegen Lekvogels. Uit werd het 1-1 in een wedstrijd waarin het verval van de ploeg al zichtbaar was. In deze laatste thuiswedstrijd heeft Zaterdag-1 de kans om het eigen publiek nog één keertje te trakteren op een lekkere pot voetbal.