In Rotterdam werd niet alleen bij de marathon geschiedenis geschreven, want ook onze Zondag-1 zette daar een historische mijlpaal met de grootste overwinning in het bestaan. Het arme HOV/DJSCR werd op eigen veld met 0-13 verpulverd. Vooraf had GSC/ODS nogal opgezien tegen deze pot, onder meer omdat er door de marathon héél ver van de accommodatie geparkeerd moest worden. “Zover lopen mijn spelers in een wedstrijd niet eens”, grapte trainer Mo Duzgun nog.

Het liep allemaal héél anders dan menigeen verwachtte. Zat Zondag-1 vorig weekend nog diep in de personele problemen, dit keer bleek de opponent amper een eerste elftal op de been te kunnen brengen. Dat zorgde voor eenzijdig wedstrijdbeeld met ‘slechts’ drie doelpunten voor rust. Suatib Yaman opende na 7 minuten de score en nog binnen het kwartier verdubbelde Enes Ak de score. De spits tekende ook voor 0-3.

Na de thee voltrok zich het drama voor de Rotterdammers. Welgeteld twee keer mochten zij deze middag, via vrije trappen, op een eretreffer hopen, maar doelman Levent Mutlu, die verder niets te doen kreeg, hield zijn ‘hok’ schoon. Zijn collega aan de overkant moest nog tien keer vissen. Regga Regales, Suyib Yaman en Ilhan Solak voerden met elk twee treffers de score op tot 0-9.

Regga Regales zorgde voor nummer tien en daarmee, net als Suayib Yaman, voor een hattrick. Geen zuivere hattricks, want daarvoor moet je als speler drie doelpunten op rij scoren in één helft. En juist dat deed in de slotfase wél Enes Ak, dit seizoen topscorer van Zondag-1. Voor veel spelers zal de iftar-maaltijd zondagavond extra goed smaken !

De historische monsterzege zet Zondag-1 weer wat steviger in de middenmoot. Op Tweede Paasdag komt subtopper Oosterhout in Dordrecht op bezoek. De bal gaat ook dan gewoon om half drie rollen.