In misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen klopte Zondag-1 dit weekend Oosterhout met 2-1. De nummer drie van de ranglijst was in Brabant met 5-1 nog te sterk, maar had in Dordrecht eigenlijk weinig in te brengen. GSC/ODS had er vanaf de eerste minuut écht zin, speelde gedreven en gedisciplineerd en trok het initiatief nadrukkelijk naar zich toe. Uitgerekend bij de eerste en achteraf enige kans van de bezoekers stond het echter 0-1 door een dekkingsfout.

De onverdiende achterstand veranderde weinig aan het spelbeeld. Zondag-1 hield vertrouwen en na een lange diepe bal van Omer Can mocht Ilhan Solak de verdiende gelijkmaker binnen lopen. Na rust zocht GSC/ODS nog nadrukkelijker de aanval en kon het publiek niet alleen genieten van het zonnetje maar ook van een prima pot van de thuisploeg. De vraag was alleen of Zondag-1 zichzelf ook zou belonen. Het antwoord is ja.

Suyib Yaman was dicht bij de 2-1 maar de doelman tikte zijn inzet over de lat. Uit de daaruit voortkomende corner was het toch raak. Jermain Sewambar slingerde de bal haarscherp voor de goal en invaller Latfallay Kilic hoefde er alleen nog z’n hoofd tegenaan te zetten. Het was genoeg voor een dik verdiende zege en daarmee een mooie start van de derde en laatste periode. Komend weekend wacht Zondag-1 weer een derby, want dan komt FC Dordrecht op bezoek.