Een waslijst met afwezigen is nooit prettig, maar als je daarmee geconfronteerd wordt in een duel met de koploper kun je een hele lastige middag verwachten. En dat was dus dit weekend het geval voor Zondag-1. De ploeg van Mo Duzgun ging met 0-5 onderuit en eigenlijk is daarmee alles wel gezegd. Het bezoekende SC Gastel verstevigde daarmee zijn koppositie, temeer daar concurrent Virtus punten verspeelde tegen RCD.

Met spelers van het tweede en zelfs derde elftal stond er namens GSC/ODS toch een team op de mat en het was vooral zaak om de schade deze middag beperkt te houden. Dat lukte voor rust nog aardig. Een bij de tweede paal ingekopte corner zette de gastheren op achterstand en een nogal onnodig weggegeven strafschop verdubbelde de marge. Zondag-1 verloor te vaak de tweede bal en kwam zelf amper voor het vijandelijk doel.

Na rust veranderde het eentonige wedstrijdbeeld niet en was het slechts de vraag hoe hoog de score ging oplopen. De prima leidende scheidsrechter trok in het sportieve duel slechts één kaart. Die was voor de bezoekers. Helaas vielen er wel weer spelers met blessures uit, dus de vraag is of Zondag-1 volgende week, op bezoek bij het Rotterdamse HOV/DJSCR weer een volwaardig eerste elftal op de been krijgt. Voorlopig staat de ploeg nog acht punten boven de gevarenzone, dus wat dat betreft zijn er geen zorgen.