Zo goed als Zaterdag-1 dit weekend voor de rust speelde, zo slecht was het na de thee. Het bezoekende Herovina had in de eerste helft vrijwel niets in te brengen bij een sterk spelend GSC/ODS. Met veel druk naar voren, veel beweging en voorbeeldige inzet legde de ploeg een prima pot op de mat. Dat resulteerde al binnen een kwartier in treffers van Ismaël Stellingwerf en Denzell Bzekir. Beide assists waren van Simcha Kuiters, die nummer drie kort voor rust zelf voor z’n rekening nam.

Of er iets in de thee zat bij beide ploegen is niet bekend, maar in de tweede helft waren de rollen totaal omgedraaid. Herovina had wel een onterecht gegeven strafschop nodig om tot scoren te komen, maar die treffer gaf de bezoekers hoop. Toen een vrije trap ook nog eens hard en laag werd binnengeschoten (3-2) tekende het naderend onheil zich al af. Zaterdag-1 verloor vrijwel elk duel en het was slechts de vraag wanneer de gelijkmaker zou vallen. De paal stond 3-3 nog even in de weg, maar even later was het toch dan zover.

Doelman Brian van Ballegooijen voorkwam dat de deceptie nog groter werd. Jammer genoeg raakte de tot dat moment niet slecht leidende scheidsechter in de slotfase de kluts kwijt en begon met kaarten te strooien. Invaller Roy van der Wall, koud in het veld, kreeg er zelfs twee voor niet al te zware vergrijpen en kon inrukken. Het maakte de zo mooi begonnen middag alleen maar zuurder. Komend weekend mag Zaterdag-1 proberen het geschonden blazoen weer op te poetsen bij hekkensluiter Noordeloos.