Voor de zevende keer dit seizoen heeft Zaterdag-1 de punten gedeeld. Thuis tegen ASH kwamen de mannen van Dennis Groeneweg niet verder dan 1-1 en de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat die uitslag ook wel recht deed aan de veld- en kansenverhouding. Toch zat een driepunter lange tijd in het vat voor GSC/ODS. De thuisploeg opende goed en werd een glaszuivere strafschop onthouden toen Simcha Kuiters binnen de ‘zestien’ gevloerd werd. Misschien moet de jonge spits voortaan hard gillen of zo, want het was al de derde keer dit seizoen dat hij niet de strafschop kreeg die hem toekwam.

De bezoekers uit Hellouw namen na 20 minuten het initiatief over, mede omdat Zaterdag-1 in een te traag tempo speelde. Het resulteerde zelfs in een achterstand, nadat één van de bezoekers wel erg makkelijk kon doorlopen en binnen schieten. In de rust werd besloten om Arie Pankras op het middenveld niet meer met de punt naar achter maar juist naar voren te laten spelen en ook het tempo op te voeren. Dat resulteerde al snel na de thee in de gelijkmaker al leek het schot van Ismaël Stellingwerf verdacht veel op een verdwaalde voorzet. Een kniesoor die er op lette, want de bal belandde keurig in de verre bovenhoek: 1-1.

Daarna ontspon zich een gelijkopgaande strijd met niet al te veel kansen over en weer. De beste kans was in de slotfase voor Denzell Bzekir. Arie Pankras zette hem oog-in-oog met de doelman van ASH, maar die kreeg de bal tegen zijn lichaam geschoten. Zo bleef het 1-1 maar bleek mede door de uitslagen op andere velden dat GSC/ODS nog altijd volop meedoet in de strijd om een plaats in de na-competitie. Komend weekend gaat Zaterdag-1 op bezoek bij Leerdam Sport, dat dit weekend pas in de slotfase boog voor ZBC’97. Het onderstreept weer eens dat er dit seizoen géén makkelijke potjes zijn in de vierde klasse E.

lukte in een en en

eker