Wie slecht speelt maar toch wint doet mee om de prijzen. Als deze voetbalwijsheid klopt wacht Zaterdag-1 een mooi slot van deze competitie. Wie een kwartier voor tijd in Leerdam nog Dordtse winst voorspelde was voor gek verklaard, maar het gebeurde wél. Een 2-1 achterstand werd weggepoetst door een fraai afstandsschot van Arie Pankras en plots kreeg GSC/ODS de geest en haalde in blessuretijd nog het potje uit: 2-3.

Zaterdag-1 begon aardig en kwam na ruim een kwartier op voorsprong. Ismaël Stellingwerf schoot een vrije trap langs de verkeerd opgestelde muur binnen. Daarna dacht GSC/ODS dat het vanmiddag wel goed zou komen. Door niet kort te dekken en ook niet door te dekken werd Leerdam Sport steeds meer de wedstrijd ingeholpen en dat resulteerde in de 40-ste minuut in de gelijkmaker. GSC/ODS dacht twee minuten later via Simcha Kuiters op 1-2 te komen, maar de scheidsrechter had – als enige op het veld – een handsbal gezien….

Na de thee bakte GSC/ODS er eigenlijk steeds minder van. Voetballend leek het nergens naar en tot overmaat van ramp ging het in de defensie, waar centrumverdedigers Joeri Broer en Joey Gooshouwer node gemist werden, ook helemaal mis. Leerdam Sport profiteerde dankbaar: 2-1. Arie Pankras toonde daarna niet alleen de voetbalkwaliteiten, die we van hem kennen, maar nam als een echte aanvoerder zijn ploeg op sleeptouw, werkte zich het snot voor ogen, bleef zijn ploeggenoten opjutten en knalde hoogstpersoonlijk 2-2 binnen.

De gelijkmaker zette GSC/ODS over het dode punt. Het geloof in een beter resultaat was plots helemaal terug en doordat er nu wel over de zijkanten gespeeld werd kwamen er ook kansen. Invaller Marco Stal dacht de ‘winnende’ te scoren, maar zag zijn treffer wegens buitenspel geannuleerd. In de 93-ste minuut was het toch nog raak. Het was Ismaël Stellingwerf, met ditmaal een hele mooie vrije trap, die opnieuw het doel trof: 2-3. 

De zege van GSC/ODS bleek achteraf ook noodzakelijk, omdat de concurrenten in de strijd om de tweede plaats, ZBC’97 en Asperen, eveneens wonnen. Komend weekend krijgt Zaterdag-1 middenmoter Herovina op bezoek. De druk van het ‘moeten winnen’ wordt met de week groter en het is aan trainer Dennis Groeneweg om zijn mannen scherper aan de bak te krijgen dan in de afgelopen weken. Wie twee keer IFC bedwingt kan met dezelfde inzet en passie elke opponent de baas!