Een hard werkend en goed gegroepeerd spelend Zaterdag-1 heeft opnieuw een punt afgepakt van IFC. Thuis werd het tegen de gedoodverfde kampioen 0-0, maar nu viel er voor de toeschouwers meer te genieten: 3-3. In de strijd om een plek in de play-offs telt nu elk punt, zeker een bonuspunt als dit. Want weinigen hadden verwacht dat GSC/ODS zou uitgroeien tot de ‘angstgegner’ van IFC, maar het gebeurde wel !

Zaterdag-1 liet IFC al binnen vier minuten zien wat deze middag de tactiek was. De thuisploeg nam zoals verwacht het initiatief, maar stuitte op een goed georganiseerd GSC/ODS, dat geconcentreerd op de counter loerde. De eerste was meteen prijs. Roy van der Wal werd diep gestuurd en bediende Simcha Kuiters, die bij de tweede paal de 0-1 binnen schoot. IFC draaide GSC/ODS daarna de duimschroeven aan, maar de Dordtenaren gaven weinig kansen weg.

Niet onverdiend maakten de Ambachters gelijk, maar het éénrichtingsverkeer werd opnieuw bruut onderbroken met een messcherpe counter. De Ambachtse defensie leek de bal weg te werken, maar die kwam voor de voeten van Dylan Gooshouwer, die verwoestend uithaalde: 1-2. Nog geen minuut later had het met 100% efficiency 1-3 kunnen staan, maar Denzell Bzekir kopte een cornerbal tegen de keeper aan.

Na rust ging IFC op jacht naar de gelijkmaker, maar ook in de tweede helft drukte de thuisploeg het overwicht niet uit in veel kansen. Toch werd binnen een kwartier de 2-2 ingekopt. IFC wilde méér en leek dat tien minuten voor tijd ook te krijgen toen de goed keepende Brian van Ballegooien moest buigen voor een lepe vrije trap: 3-2. Dat leek de nekslag voor Zaterdag-1, maar de ploeg richtte zich wonderlijk goed op en kreeg in de spannende slotfase de beste kansen.

Topscorer Arie Pankras zorgde voor de mooiste treffer van de middag door een vrije trap over de muur in de kruising te knallen. Even leek GSC/ODS nog met de volle buit aan de haal te gaan, maar de uitstekend leidende scheidsrechter keurde de 3-4 terecht af wegens buitenspel. Uiteindelijk kon iedereen wel leven met de puntendeling. Komend weekend ontvangt Zaterdag-1 de stugge middenmoter ASH.