GSC/ODS is winnaar geworden van de ‘duurzaamheidswedstrijd’ van de Rabobank. Dat betekent dat de bank de helft van de kosten zal betalen voor de nieuwe fase van het grote duurzaamheidsplan, dat vijf jaar geleden is opgestart. Die nieuwe fase behelst de aanschaf van nog eens honderd zonnepanelen. Het dak van ons clubhuis ligt met 200 panelen vol, dus zal er een overkapping gemaakt worden op ons terras, zodat de nieuwe zonnepanelen feitelijk een extra dak zullen vormen.

Vrijdagmiddag kwamen directeur René Kerstens en zijn collega Jolanda Horde van de Rabobank Drechtsteden/IJsselmonde naar GSC/ODS om een cheque ter waarde van 16.500 euro te overhandigen. Secretaris Theo de Bot nam ‘m in ontvangst namens het bestuur, onder toeziend oog van Henny Kattemölle (sponsorcommissie), Marcel Eichhorn (projectleider duurzaamheid) en Thijs Blom (PR & Communicatie). Vanaf deze plek héél veel dank aan alle RABO-rekeninghouders die op onze club hebben gestemd !

Hoe zat het ook alweer met die wedstrijd? Dat zit zo; de Rabobank levert graag actieve bijdragen aan een duurzamere leefomgeving. Dat doen ze bijvoorbeeld door te investeren in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen, zoals ons clubhuis. Eigenaren van die gebouwen, die zo’n duurzaamheidsinvestering willen doen, konden hun plan indienen en wie in de ogen van de bank en zijn rekeninghouders het beste plan had (de meeste stemmen) die won dus de wedstrijd en de daaraan verbonden cheque.

RABO-directeur Kerstens toonde zich oprecht geïnteresseerd in het stappenplan waarmee onze club op nationaal niveau nu al een (of misschien wel DE) koploper is qua duurzame clubgebouwen. Hij was verrast te horen dat GSC/ODS al van het gas af is. Door het aantal zonnepanelen van 200 op te voeren naar 300 moet de vereniging volledig energieneutraal worden. Niet alleen zijn we daarmee één van de ‘groenste’ clubs in het land, ook besparen we vele tienduizenden euro’s aan energiekosten.

Naast de rekeninghouders van de Rabobank die hun stem uitbrachten op GSC/ODS, verdienen twee clubgenoten ook een extra pluim. Het ‘winnende plan’ werd namelijk gemaakt door Henny Kattemölle van de sponsorcommissie en penningmeester Thomas Scheurwater. De laatst was door vakantie vrijdagmiddag afwezig, zodat hij op de foto’s helaas ontbreekt.