Als je tien doelrijpe kansen om zeep helpt moet je eigenlijk nog blij zijn dat je tegenstander niet per ongeluk een goaltje scoort, anders ga je ook nog de bietenbrug op. Dat gebeurde gelukkig niet, want als er één ploeg verdiende te winnen dan was het de thuisclub. Steeds Hooger kwam goed uit de startblokken, maar al snel was er evenwicht en zakte het niveau naar een bedenkelijk peil.

Aan beide zijden waren er een paar kansen. Voor de Rotterdammers bleek doelman Levent Mutlu een te grote obstakel en aan de overkant stond het vizier van spits Ilhan Solak niet op scherp. Rechtsback Omer Can was nog het dichts bij een treffer, maar zijn schot ging rakelings over. Zo gingen twee ploegen doelpuntloos aan de thee.

In de tweede helft nam GSC/ODS het heft stevig in handen en creërde kans op kans. Het leek slechts wachten op de openingstreffer, maar hoe langer die uitbleef hoe slordiger de ploeg in de afronding werd. Het inbrengen van een nieuwe spits veranderde niets, want ook Houssem Ghazouani kon het net niet vinden. Zelfs niet nadat de mee opgekomen Jermain Sewambar hem een niet te missen mogelijkheid bood.

In de tweede helft schiep Zondag-1 zich liefst acht grote kansen, maar de bal wilde er deze middag gewoon niet in. Ook de na rust goed invallende Regga Regales en de regelmatig trefzekere Enes Ak konden de ban niet breken. Het was en bleef 0-0, mede omdat de Dordtse defensie vrijwel niets weggaf. Toch overheerste op deze koude middag de frustratie.

Komend weekend reist Zondag-1 naar Den Hout, een gemoedelijk dorpje onder de rook van Oosterhout. Daar wacht een bezoek aan Irene’58. De nog puntloze hekkensluiter lijkt de ideale tegenstander om te laten zien dat GSC/ODS het scoren niet verleerd is. Al weten we ook dat Zondag-1 tegen staartploegen nogal eens punten morst.

Het zou