Tijdens het bezoek aan Irene’58 heeft Zondag-1 gedaan wat je er van verwachten mocht en dat is winnen van de hekkensluiter Het werd in het Brabantse Den Hout 1-3, maar die uitslag had veel hoger kunnen en moeten uitvallen. Net als een week eerder werden talloze kansen om zeep geholpen. Daarbij mag je dan de positieve kanttekening maken, dat er in elk geval veel kansen geschapen werden. Al na luttele seconden had GSC/ODS op voorsprong moeten staan, maar spits Ilhan Solak mikte alleen voor de keeper over.

Linksback Omer Can wist na een één-tweetje uiteindelijk de ban te breken, maar zijn ploeggenoten bleven kansen missen. De thuisclub kwam op slag van rust tot een eerste kans en bijna op gelijke hoogte. Adema Kabbah assisteerde doelman Levent Mutlu op de doellijn. Na rust veranderde Akif Kumas een schot van Ilhan Solak van richting en stond het 0-2. Tien minuten voor tijd gooide Houssem Ghazouani, op aangeven van Regga Regales (foto), de wedstrijd in het slot: 0-3.

In de slotfase was het opnieuw de scheidsrechter die de hoofdrol voor zich opeiste. Doelman Levent Mutlu plukte een hoge bal uit de lucht en werd door een inkomende tegenstander met bal en al over de lijn gekegeld. Tot verbazing van vriend en vijand keurde de leidsman de treffer goed. Deze scheisrechter, net als de thuisclub afkomstig uit Den Hout, gedroeg zich op z’n zachtst gezegd nogal vreemd, strooide met belachelijke gele kaarten en floot 90 minuten in het nadeel van GSC/ODS.

De 1-3 winst maakte natuurlijk veel goed, maar het plezier in voetbal gaat er met dit soort figuren wel erg onder lijden. Komend weekend hopelijk weer een onpartijdige leidsman. Na het bezoek aan de hekkensluiter is het aanstaande zondag koploper Virtus, dat naar Dordrecht komt.