Leden en sympathisanten van GSC/ODS, die een rekening hebben bij de Rabobank, kunnen de club helpen. Dat kost ze niks, maar kan de vereniging véél opleveren. Het is namelijk zo dat de bank graag een actieve bijdrage levert aan een duurzamere leefomgeving. Dat doen ze bijvoorbeeld door te investeren in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen zoals… clubhuizen ! De keus voor die gebouwen wordt mede bepaald door de leden van de Rabobank.

Wie rekeninghouder is moet wel LID zijn van de Rabobank, want om te stemmen moet je lid zijn. Ben je nog geen lid dan kun je dat gratis binnen een paar seconden regelen via de Rabo App of de via Rabo Online Bankieren. Dankzij onze ledenadministratie weten we dat tientallen leden een Rabo-rekening hebben. Als zij, maar ook sympatisanten en sponsors, allemaal op het clubgebouw van GSC/ODS gaan stemmen, maakt onze club kans op een nieuwe impuls voor ons duurzaamheidsplan.

Even het geheugen opfrissen? We begonnen vier jaar geleden met het leggen van 200 zonnepanelen op ons dak. Later volgden een palletkachel (sfeervol en extra steuntje in koude periode), warmtepompen en vloerisolatie. Inmiddels is onze club van het (peperdure) gas af en wekken we de electriciteit die we gebruiken grotendeels zelf op. Waar we naar toe willen is een volledig energieneutrale club en daarvoor hebben we méér zonnepanelen nodig.

Onze sponsorcommissie heeft het duurzaamheidsplan van GSC/ODS aangemeld bij de Rabobank om mee te dingen naar het geld dat de bank verdeeld. Het plan voldoet geheel aan de doelstelingen van Rabo’s streven naar een duurzamere leefomgeving, dus hopen we nu dat véél Rabo-leden gaan stemmen voor onze club! Dat kan tot en met 31 maart op https://www.rabobank.nl/leden/maatschappelijke-gebouwen

Waar moeten die zonnepanelen komen? Het dak ligt immers al vrijwel vol. Dat klopt en daarom ziet de club hier een kans om twee vliegen in één klap te slaan. Er leeft immers al langer de wens om ons terras (het Jaap van de Wielplein) gedeeltelijk te overkappen. Op die overkapping kunnen dan de nieuwe zonnepanalen gelegd worden. Wordt het clubgebouw van GSC/ODS gekozen dan betaalt de Rabobank de helft van de kosten van aanschaf en installatie van de panelen. Help je club en stem !