Ondanks een teleurstellende 1-1 bij Lekvogels deed Zaterdag-1 dit weekend toch goede zaken. Want na afloop van het duel in Lexmond bleken ASH en Peursum, beide concurrenten voor de tweede plaats op de ranglijst, te hebben verloren. Die onverwachte meevallers waren een pleister op de wond van een moeilijke middag. Na een sterke start en vroege voorsprong dankzij een treffer van Simcha Kuiters (foto boven) bakten beide ploegen er niet al te veel meer van. Lekvogels kwam op slag van rust toch op gelijke hoogte.

Zaterdag-1 werd in zijn derde wedstrijd in acht dagen behoorlijk geplaagd door blessures en naweeën van corona, waardoor alle vijf wissels gebruikt moesten worden. Toen Thayrison Doran rood kreeg leek een nederlaag aanstaande, maar door het wegvallen van beide snelle vleugelspitsen werd de lange bal ingeruild voor kortere combinaties en kwam GSC/ODS steeds beter in de wedstrijd. In de slotfase was de ploeg zelfs twee keer dicht bij een winnende treffer.

De knop moet voor Zaterdag-1 snel om, want komende dinsdag wacht de vierde wedstrijd in elf dagen. Inderdaad, u leest het goed. Dinsdagavond moet in Giessenburg worden ingehaald tegen Peursum. Hopelijk zijn de meeste spelers dan verlost van lichamelijke ongemakken…