Een moordend programma van 4 wedstrijden in 12 dagen wat voor profsporters al een opgave is, heeft er voor gezorgd dat de ploeg van Dennis Groeneweg in deze reeks in in de doordeweekse avonduren uit in Haaften, Lexmond en Peursum wat punten heeft laten liggen het overvolle programma naast het reguliere werk wat deze spelers voor hun werkgever moeten doen heeft geresulteerd in puntverlies en blessures waardoor het team in de laatste van de 4 wedstrijden thuis tegen SVS’65 een aantal spelers moest missen.

Dat het team over heel veel karakter beschikt liet het midweeks al zien door concurrent Peursum met de rug tegen de muur te zetten en ze met goed voetbal terug te dringen op eigen helft wat beloond werd met een prachtige treffer door Ismael Stellingwerf uit een vrij trap. De discutabele tegentreffer van Peursum werd na wederom een goede treffer van Rens van Dijk teniet gedaan waardoor beide ploegen met een 1-2 ruststand de kleedkamers opzochten. Peursum kwam na rust wel beter in de wedstrijd maar het was GSC/ODS dat de kansen schiep en de lat meermaals redding moest brengen voor de gastheren. Na een minuut of 70 was het pijpje bij de gasten duidelijk leeg en kreeg Peursum de overhand en hing de 2-2 dan ook in de lucht. Met kunst en vliegwerk wisten de mannen van Groeneweg het doel schoon te houden maar in de 80ste minuut viel dan toch de gelijkmaker.

Helemaal sneu en zeker niet terecht was de 3-2 voor Peursum in de 88 minuut en leed GSC/ODS de eerste nederlaag van dit seizoen. Dit kan bijna niet los gezien worden van het belachelijke programma van de KNVB waardoor GSC/ODS het slachtoffer werd van het niet kunnen spelen door andere teams. Het gemis van een aantal spelers door deze wedstrijd zorgde ook weer voor zorgen richting de laatste van de 4 wedstrijden in 12 dagen tegen SVS’65.

Dat de ploeg wat had goed te maken tegen SVS’65 na het onnodige gelijkspel tegen hun in de uitwedstrijd was al duidelijk en dat het team vol ging strijden om de tweede plaats in de competitie achter de ongenaakbare koploper IFC vast te houden tekent het karakter van de ploeg. SVS’65 werd goed onder druk gezet en de mannen van Dennis Groeneweg werkte hard en voor elkaar. De gasten kregen eigenlijk geen voet aan de grond en werden met goed positiespel terug gedrongen op eigen helft. Na enkele goede aanvallen die werden gepareerd door de verdediging van SVS’65 en de keeper was het Denzel Bziker die de dik verdiende 1-0 binnen kopte.

De sterk spelende Roy van de Wall en de loopacties van Simcha Kuiters zorgde keer op keer voor problemen in de verdediging van de gasten uit een van deze mooie aanvallen werd Ismael Stellingwerf vrijgespeeld die beheerst de keeper omspeelde en de marge vergrote naar 2-0. Dit was tevens de rust stand. Na rust leken de gastheren nog een poging te doen om terug in de wedstrijd te komen maar de verdediging van GSC/ODS met het ijzersterk centrum Joey Gooshouwer en Edgar Keenswijk gesteund door de aanvallende backs Joeri van Kordelaar en Johan Stal gaf geen krimp. Veel van de pogingen tot aanvallen werden al op het middenveld door Joeri Broer onschadelijk gemaakt waardoor Arie Pankras en Ismael Stellingwerf hun kwaliteiten konden etaleren. Waar de 3-0 nog werd afgekeurd voor buitspel omdat volgens de grensrechter van SVS’65 Pankras aan de aanval deelnam terwijl hij de bal liet lopen voor de niet buitenspel staande Kuiters, mocht een teleurstelling genoemd.

Toch kwam de verlossende 3-0 als nog op het bord toen na een mooie aanval Roy van de Wall in de 16 meter werd gevloerd en de bal door de scheidsrechter op de stip werd gelegd. Uiterst beheerst schoot Denzel Bziker de bal in de andere hoek van de keeper en werd de deur met de 3-0 stevig in het slot gegooid. Met een 5 tal verse krachten in het veld Yassine Mabrouki voor Kuiters, Marco stal voor Pankras, Leandro Conde Fernadez voor Bziker, Rowan Dijkstra voor Stellingwerf en Ysha Raamstijn die zo zijn debuut maakte voor het vlagenschip van GSC/ODS voor Kordelaar kwam de zege niet meer in gevaar. En Rechte het team de rug naar een zware periode en kan het zich gaan klaarmaken voor de volgende zware uitwedstrijden tegen ZBC’97 en IFC wat wederom een flinke kluif zal worden voor de mannen van Groeneweg