Het was een drukke Mini’s Day, dit weekend. Gelukkig was Peter er ook bij om te helpen. De tussenstand qua opkomst stond in de ochtend op 16. Met vijf afmeldingen (beterschap aan de zieke kids !) komt het sommetje toch echt op elf, maar….er liepen 14 kinderen rond. Toch weer een paar ouders, die vergeten waren hun kind aan te melden. Da’s wél belangrijk, i.v.m. begeleiding en fruit, dus volgende keer graag niet vergeten !

Jayvi uit JO7-1 nam een nieuw vriendje mee, Urnio (uit 2017). Jayvi vertelde de andere kinderen wanneer ze het veld op mochten en vertelde de rest dat ze ook op moesten ruimen na afloop. Kijk, zo komt de discipline er al vroeg in. We mochten vier nieuw gezichten begroeten; Urnio (2017), Oskar (2017), Kerem (2016) en Teodor (2017). Kerem komt woensdag ook meetrainen met de eerste training van de kinderen uit 2016.

De warming-up gebeurde vandaag buiten het veld. Door wat hardloopwedstrijdjes langs de kantine. Het wennen aan in de kleedkamer zijn gaat de goede kant op. We zijn er vooraf en in de rust, net als bij echte’ wedstrijden. Dit keer gingen de gesprekken over wat we gaan doen, wat de “regels” zijn in de rust over het drinken en je leeftijd op je vingers laten zien. Tegen het einde mochten er penalties genomen worden met de vader van Ebubekir en Hafsa op doel. Na afloop kreeg iedereen een mandarijn.

De grootste vriend van de mini’s, clubmascotte Gijscie, heeft trouwens een eigen plekje gekregen in onze kantine. Hij zit voortaan, in een vitrine, bij de schuifdeur naar het terras. Vandaar kan hij zowel de velden als de kantine goed overzien. Wat betreft de mini’s zeggen wij tot slot; tot volgende week of tot woensdag !