Met een AED kun je levens redden, dus dan is het wel zaak dat je zo’n apparaat zo snel mogelijk kunt pakken. Tot voor kort lag de AED in het ballenhok, maar het zal de oplettende voorbijganger niet ontgaan zijn, dat die nu buiten hangt, naast de deur van het washok. Findt Advies, het bedrijf van Murat Sahingoz, sponsorde de verwarmde kast waarin de AED hangt. Marcel Rombout monteerde ‘m. Vanaf deze plek veel dank aan beide mannen !

Gezien het teruglopende aantal vrijwilligers is de kantine minder vaak open dan voorheen en was het ballenhok ook niet altijd open. Je moet er niet aan denken, dat iemand op onze accommodatie een hartstilstand krijgt en uitgerekend op zo’n moment de AED achter een gesloten deur zit. Dat angstscenario is nu weggenomen.

Iedereen kan met een AED werken; als je het apparaat aanzet zegt het stap voor stap wat je moet doen. Reanimeren is natuurlijk minstens zo belangrijk. Diverse leden hebben daarvoor al een cursus gevolgd. Zij kunnen vast in hun agenda noteren dat op 6 september de opfriscursus Basic Life Support (BLS) Hulpverlener gevolgd kan worden.