Als de halve ploeg een baaldag neemt wordt het voor de spelers die wél willen een onmogelijke opgave om een goed resultaat neer te zetten. In Oosterhout ging GSC/ODS dus met 4-1 onderuit en daar viel niks op af te dingen. Het afwisselen van hele goeie met bedenkelijk slechte wedstrijden zien we bij Zondag-1 al jaren en ook dit seizoen is dat euvel er blijkbaar niet uit te krijgen.

Gestage regenval, windvlagen en een troosteloze ambiance helpen niet mee, maar vormden geen excuus voor de nederlaag. De thuisclub hielp de Dordtse ploeg zelfs nog aan een voorsprong. Enes Ak werd binnen de beruchte lijnen erg knullig aangepakt en de matig leidende scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Ak pakte het kadootje zelf uit: 0-1.

Lang konden de bezoekers niet van de voorsprong genieten, want nog geen twee minuten later lag de gelijkmaker al achter de doorgaans ijzersterke, maar deze dag ongelukkig keepende Mehmet Tokul. Daarna was het wachten op een achterstand, want GSC/ODS slaagde er niet in om ook maar één fatsoenlijke aanval op te zetten. Oosterhout had er een nogal makkelijke gegeven strafschop voor nodig.

Met een 2-1 achterstand zou je na de thee een véél agressiever GSC/ODS verwachten, maar het was juist de thuisploeg die met veel inzet en constant hoog druk zetten de wedstrijd dicteerde. Acht minuten na rust mocht de volledig vrij gelaten spits van Oosterhout 3-1 intikken en hoewel trainer Mo Duzgun met veel wissels de Dordtse ploeg nog aan het voetballen probeerde te krijgen was de wedstrijd gespeeld.

Zondag-1 creëerde simpelweg geen enkele kans en de thuisploeg hield het na een vierde treffer wel voor gezien. De nederlaag betekent dat GSC/ODS de kans op een hoge klassering voorlopig uit het hoofd kan zetten. Dinsdagavond wordt op kunstgras geoefend tegen Heerjansdam en komend weekend wacht voor de competitie een bezoek aan het eveneens in de middenmoot vertoevende Slikkerveer.