De derby met SSW heeft Zaterdag-1 drie punten opgeleverd. Op eigen veld werd het 2-0, omdat GSC/ODS beter met de kansen omging dan de bezoekers. Dat de ploeg van de Zeehavenlaan onderaan staat was in de wedstrijd niet heel duidelijk te zien, maar dat had alles te maken met het feit dat trainer Dennis Groeneweg lieftst zes basisspelers miste en bij gebrek aan een fitte keeper een beroep moest doen op broer Bjorn, die een puike pot keepte.

Na een klein half uur zette Simcha Kuiters GSC/ODS op 1-0 en een kwartier na rust legde hij de basis voor de tweede goal. Slechts een overtreding hield hem van een treffer af. De daaruit voorkomende strafschop werd verzilverrd door Ismaël Stellingwerf. Zaterdag-1 staat nu heel stevig op de tweede plaats van de ranglijst en is deze competitie nog altijd ongeslagen. Komend weekend wacht een lastig uitduel bij Peursum, in Giessenburg. Een uitgebreid verslag van GSC/ODS-SSW volgt later.