Zaterdag 29 januari speelde het 2e elftal een vriendschappelijke wedstrijd tegen een team van RCD bestaande uit spelers uit de JO19-1 dat uitkomt in de hoofdklasse en spelers uit het 2e elftal dat uitkomt in de zondag reserve eerste klasse.

GSC/ODS startte dramatisch aan de wedstrijd. RCD domineerde de beginfase volledig. Zij combineerde er lustig op los met veel positiewisselingen. Toch waren het persoonlijke fouten van GSC/ODS zelf die ervoor zorgden dat het binnen een kwartier spelen 0-3 stond. Na wat wissels en een wisseling van formatie begon de wedstrijd steeds meer gelijk op te gaan. Dit resulteerde in wat mogelijkheden vlak voor rust. Helaas lukte het niet om hier een doelpunt uit te maken.  

De 2e helft ging verder zoals de eerste helft eindigde. Het 2e elftal kreeg meer rust aan de bal en dit resulteerde ook in kansen die helaas niet benut werden. Dit had er ook mee te maken dat er bij RCD een vreselijke goede keeper in het doel stond. De wedstrijd kantelde steeds meer de kant van het 2e elftal op.  Toch moesten ze ook waakzaam blijven op de counters van RCD. Deze werden steeds beter onschadelijk gemaakt door de verdediging bestaande uit Koen, Rutger, Marco en Ralph. 2 maal ontsnapte de nummer 7 van RCD aan onze verdediging maar 2 maal was daar doelman Rensley die met 2 goede reddingen de stand op 0-3 hield.

Wat er in de laatste 25 minuten allemaal gebeurde hadden weinig zich voor mogelijk gehouden. De van een blessure herstellende Rowan Dijkstra stond koud in het veld toen hij na een aanval de bal voor zijn voeten kreeg. Hij aarzelde niet en zette de 1-3 met een bekeken schot op het scorebord. Het team ging verder. RCD had moeite met de directe speelstijl die het 2e elftal hanteerde aan het einde van de wedstrijd. De lange ballen werden steeds meer gewonnen door het 2e na weer een aanval werd de bal teruggelegd op Dani Fernandez die de bal kiezelhard achter de doelman van RCD schoot 3-2. Jeremy Dijkstra werd gedurende de wedstrijd steeds bal vaster. Hierdoor kreeg het 2e steeds maar mogelijkheden om bij te sluiten.  Na een goede kaats van Jeremy plaatste Rowan de bal richting de kruising. Maar zoals eerder genoemd stond de uitstekende jonge doelman van RCD zijn mannetje. Hij tikte de bal op ongelofelijke wijs op de lat. Leandro Fernandez lette goed op en maakte op een rustige wijze de 3-3. Het werd nog mooier voor het 2e elftal. Na een lange bal van doelman Rensley Sanchez. Belande de bal prompt opnieuw bij Leandro. Deze gooide er in de laatste minuten van de wedstrijd nog een sprint van 50 meter uit. Eenmaal aangekomen in het strafschopgebied schoot hij de bal kiezelhard binnen. 4-3 de ommekeer was een feit.

Het is mooi om te zien dat het elftal over mentaliteit en doorzettingsvermogen beschikt. Als het elftal in het vervolg scherper aan een wedstrijd begint want dit was helaas niet de eerste keer dat een comeback nodig is geweest kan het nog een mooie 2e seizoenshelft worden. Complimenten aan het complete team voor de ommekeer. Volgende week wacht de eerste wedstrijd in de competitie tegen stadsgenoot Dubbeldam 3. Deze wedstrijd wordt gespeeld op ons eigen sportcomplex en begint om 12:00 uur.