Voor het vlaggenschip van GSC/ODS stond de eerste competitie wedstrijd sinds het stilleggen van de competitie dan eindelijk op het programma het was voor trainer Dennis Groeneweg de grote vraag hoe zijn ploeg die voor die periode uitstekend op stoom was uit deze periode was gekomen. Op het eerste gezicht leek tegenstander Leerdam Sport’55 dat op de laatste plaats bivakkeerde de ideale opponent om tegen te starten.

Zonder de geblesseerde captain Joey Gooshouwer en de met een blessure afgehaakte Joeri van Kordelaar moest deze klus geklaard worden al gauw bleek dat de mannen van Leerdam Sport’55 wellicht te laag op de ranglijst staan met een sterke voorhoede wisten ze het de verdediging van GSC/ODS lastig te maken die onwennig waren begonnen aan de wedstrijd. Het niet op tijd doordekken op de zijkanten leverde een aantal kansjes op voor de uitploeg en ze wisten uit een van die kansen tot in de het strafschop gebied van GSC/ODS te combineren. Deze buitenkans liet de sterke spits van Leerdam sport’55 niet aan zich voorbijgaan en schoot de bal beheerst achter Brian van Ballegooijen en zo de 0-1 aan te tekenen.

Als of dit nog niet genoeg was moest de ploeg al snel nog een tegenvaller verwerken toen de controleerde middenvelder Dylan Gooshouwer geblesseerd het veld moest verlaten na een botsing met zijn eigen doelman. Met Roy van der Wall binnen de lijnen voor Dylan ging de ploeg op jacht naar de gelijkmaker. Het slordig en in balbezit traag spelende gastheren wisten het de mannen van Leerdam Sport niet heel lastig te maken. Ondanks het feit dat de druk enorm werd opgevoerd en het spel zich alleen maar afspeelde op de helft van de gasten.

Halverwege de eerste helft besloot trainer Dennis Groeneweg dat het genoeg was en liet Denzell Bziker en Arie Pankras van positie wisselen wat later in de wedstrijd een tactische meesterzet bleek te zijn. Langzaam maar zeker kwam de ploeg beter in het spel en wist de zeer sterk spelende Rens van dijk steeds vaker Pankras te vinden die lijm aan zijn schoen leek te hebben en de bal uitstekende vasthield waardoor de ploeg makkelijker begon te voetballen. De sterk speleden Thayrison Doran was met zijn rushes en inzet een ware plaag voor de verdediging van Leerdam Sport’55. Toch moest de ploeg met een kleine achterstand de kleedkamer opzoeken.

Door dat de gasten al vanaf halverwege de eerste helft alleen maar achter de bal aan moesten lopen hadden ze al veel krachten verspeelt, een doelpunt voor de mannen van GSC/ODS leek dan ook in de lucht te hangen. De ploeg wist zich meer kansen te verschaffen dan in de eerste helft en de druk werd opgevoerd. Toch bleef het oppassen voor de counter en was het Brian van Ballegooijen die zijn ploeg met enkele goede reddingen op de been hield. Na een uitstekende redding van Ismael Stellingwerf van het Arie Pankras die de bal terugkomt en zo de vrijstaande Thayrison Doran bediende de met het hoofd de dik verdiende gelijkmaker binnen kopte.

Deze dreun kwam geweldig aan bij de mannen van Leerdam Sport’55 en de duimschroeven werden door de thuisploeg stevig aangedraaid opzoek naar de voorsprong. Met een uitstekende actie wist Rens van Dijk, Arie Pankras vrij te spelen in de 16 meter die met een fabelachtige beweging 3 tegenstanders het bos in stuurde en zijn ploeg op een 2-1 voorsprong schoot. De gasten zonk de moed in de schoenen en met wat kunt en vliegwerk wist de ploeg de thuisploeg nog van het score te houden. Toch kwam de 3-1 uit eindelijk op het bord toen een toegekende strafschop door Arie Pankras beheerst binnen de palen schoot.

Met Marco stal, Simcha kuiters en de debuteerde Rowan Dijkstra voor Denzil Bziker, Johan Stal en Arie Pankras binnen de lijnen kwam de overwinning niet meer in gevaar en kan de ploeg zich opmaken voor de kraker uit bij ASH wat een spannende en zware wedstrijd beloofd te worden. Aan de werkethiek zal het in ieder geval niet liggen bleek deze middag weer, waar duidelijk werd dat iedereen alles voor het elkaar en het team over hebben.