Wie zonder bezieling en inzet speelt kan beter thuisblijven. Dat is dus precies wat menige speler van Zondag1 had moeten doen. De ploeg was geen schim van het winnende team van een week eerder en kreeg in Oud Gastel met 5-0 klop. Cijfers liegen niet, maar het pak slaag had GSC/ODS toch echt aan zichzelf te danken.

Gastheer SC Gastel was in de eerste helft geen moment de betere ploeg, maar Zondag-1 toonde niet de wil om te winnen. Vooral aanvallend was het van Dordtse kant ver onder de maat. Zeven minuten voor rust verraste een vrije trap langs de muur doelman Mehmet Tokul en stond er 1-0 op het scorebord.

Luttele minuten na de thee lag nummer twee binnen en speelde GSC/ODS een kansloze wedstrijd. Teveel duels op cruciale plekken werden verloren en de ‘tweede bal’ belandde te vaak bij de thuisploeg omdat Zondag-1 simpelweg te weinig vechtlust toonde. Een strafschop bracht de thuisclub halverwege de tweede helft op rozen.

Met een 3-0 stand en nog een kwartier te gaan eiste de scheidsrechter plots een hoofdrol op door het duel te staken wegens aanwezigheid van toeschouwers. Die zaten er al de hele wedsrijd, want in Brabant gelden kennelijk geen coronaregels. Feit is dat iedereen de bomvolle kantine in moest (hoezo anderhalve meter?) en van achter de ramen mocht toezien hoe het uiteindelijk 5-0 werd.

Voor trainer Mo Duzgun wordt het zaaks om uit te vogelen waar de mentale zwakte van z’n team vandaag komt. Er staat een groep technisch goede spelers, maar tussen de oren ontbreekt iets. Tegen laagvlieger Be Ready hopen de supporters komend weekend een op revanche belust Zondag-1 te zien…