Door een 5-1 zege op SV Charlois heeft Zondag-1 zich voorlopig in de middenmoot gevestigd, maar wie de ploeg dit weekend zag voetballen snapt dat de blik in het vervolg van dit seizoen eerder omhoog dan omlaag gericht zal zijn. Met name in het eerste half uur speelde de ploeg uitstekend en beloonde zich met een 2-0 voorsprong.

De mannen van trainer Mo Duzgun kenden een bliksemstart door een vroege treffer van Suayip Yaman. Spits Ilhan Solak verdubbelde de marge. De Rotterdammers zagen hun team nog voor rust tot een tiental slinken door een rode kaart (neerhalen doorgebroken speler), maar stroopten na rust de mouwen op en gaven zich nog niet gewonnen.

GSC/ODS leek met een tweede treffer van Ilhan Solak de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, maar na de 3-0 dachten te veel spelers het verder wel op halve kracht af te kunnen. Die nonchalance werd door SV Charlois afgestraft: 3-1. Het moet gezegd dat Zondag-1 snel en goed reageerde op die tegengoal.

Nog geen minuut nadat de gasten dachten dat er nog wat te halen viel scoorde Ilhan Solak 4-1 en voltooide daarmee zijn hattrick. De Rotterdammers waren daarna rijp voor de slacht, maar van de kansen op meer goals benutte alleen invaller Ferrit Yaman er eentje: 5-1.

Zondag-1 wacht nu twee duels met pittige tegenstanders. Donderdagavond wordt thuis ingehaald tegen stadgenoot Dubbeldam en na twee verloren derby’s is drie keer hopelijk scheepsrecht. Zondag gaat de ploeg op bezoek bij SC Gastel, dat kort achter koploper Virtus staat.