In een derby kan het raar lopen en dat werd in het thuisduel van Zondag-1 tegen RCD weer eens onderstreept. De gastheren begonnen goed, schiepen kansen, maar kwamen wel op achterstand. In een totaal onoverzichtelijke situatie tuimelden allerlei spelers over elkaar heen en lag de bal plots achter doelman Mehmet Tokul: 0-1.

GSC/ODS pakte de draad weer op en boog de wedstrijd nog voor rust om. Regga Regales, die deze middag ongrijpbaar was, krulde de bal schitterend in de bovenhoek en tekende na de gelijkmaker ook voor de 2-1. Het enige dat Zondag-1 zichzelf kon verwijten was dat er te weinig kansen benut werden, al had Suayip Yaman pech dat zijn vrije trap via de onderkant lat weer het veld in kwam.

Na de thee kwam RCD dankzij zwak verdedigen bij een hoekschop op 2-2 en kon GSC/ODS opnieuw op jacht naar een voorsprong. Regga Regales, toch al de man van de wedstrijd, speelde in die fase een cruciale rol. Hij werd hard onderuit gekegeld binnen de berichte lijnen, eiste de strafschop zelf op, maar schoot die zo zwak in dat de doelman van RCD de bal kon stoppen.

Aan de overkant profiteerde Oktay Karaca van een zee van ruimte die hij kreeg van zijn oud-ploeggenoten: 2-3. Hoewel GSC/ODS nog wel aandrong en eigenlijk recht had op minimaal een punt stonden de mannen van trainer Mo Duzgun na afloop met lege handen. Het zure gevoel kan snel worden weggewerkt want dinsdagavond ontvangt Zondag-1 DRL voor de Rijnmond Cup en komend weekend komt SV Charlois op bezoek.