Een prima spelend Zaterdag-1 heeft het inhaalduel tegen koploper IFC met 0-0 gelijk gespeeld. Doelpunten waren eigenlijk het enige dat in deze wedstrijd ontbrak, want het was van begin tot eind een boeiend duel, waarin óók duidelijk werd waarom GSC/ODS tweede staat op de ranglijst. Op papier was het vooraf al een topper, maar op het veld bleek het dat ook echt te zijn. De gedoodverfde titelkandidaat uit Hendrik Ido Ambacht begon in een moordend tempo, maar de thuisploeg liet zich niet omver blazen.

IFC had het betere van het spel, creëerde een paar goede kansen, maar faalde in de afwerking.  GSCODS kwam er regelmatig snel een gevaarlijk uit en de Ambachtse doelman moest vol naar de hoek na een kopbal van Denzell Bzekir.  De bezoekers toonden aan over meer kwaliteit te beschikken, maar Zaterdag-1 streed met een leeuwenhart. Niemand verzaakte, iedereen bleef druk zetten en het centrum van de defensie bleek een onneembare vesting.

Zelfs toen doelman Brian van Ballegooijen al vroeg de strijd moest staken met een knieblessure gaf GSC/ODS geen krimp. Met dank ook aan Rensley Sanchez, die Brian uitstekend verving. Eigenlijk kreeg IFC maar één keer de bal tussen de palen, maar Johan Stal bracht op de doellijn redding. Na de thee kreeg IFC steeds minder greep op de thuisploeg en toonde zich angstig voor de snelle Dordtse tegenstoten. Slechts één keer moest Rensley al z’n talent tonen om een treffer te voorkomen, maar daarna werd GSC/ODS steeds brutaler.

Het geloof in een stunt groeide en het leek kort voor tijd nog te gebeuren ook. Arie Pankras kapte en draaide de hele Ambachtse defensie dol maar één laatste voetje hield hem af van de winnende treffer. De terugspringende bal belandde voor de voeten van Ismaël Stellingwerf, die snoeihard uithaalde, maar de lat raakte. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een zege ook wel iets teveel van het goede zou zijn geweest.

Zaterdag-1 tankt met deze prima pot nog meer vertrouwen en weet dat het in deze vorm en met deze inzet echt mee kan doen om de prijzen. Na de koploper wacht komende zaterdag de hekkensluiter. Leerdam Sport sprokkelde nog maar vijf punten bij elkaar, maar wedstrijden tegen dit soort ploegen zijn in de praktijk niet altijd de makkelijkste….