Wie een wedstrijd op ons hoofdveld wil kijken kan dat doen vanaf het terras tussen onze kantine en het pannaveld. Onze leden en bezoekers kunnen daar, mits ze een geldige QR-code kunnen tonen, dus een consumptie nuttigen, maar óók een wedstrijd volgen. Als je denkt; nu snap ik er helemaal niks meer van, wees dan gerust; net als zoveel coronaregels is het bijna niet meer uit te leggen.

We gaan het toch proberen, want het is nogal komisch. Met dank aan de vv Wieldrecht, want die heeft de gemeente gevraagd of mensen die op het terras gaan zitten dat moeten doen met hun rug naar het veld toe, omdat toeschouwers bij wedstrijden immers verboden zijn. De juridische afdeling van de gemeente (serieus) heeft zich over deze kwestie gebogen en kwam met een reactie. We drukken dat hieronder integraal af:

We houden hierbij een lijn aan die afgelopen jaar ook langs is gekomen. Namelijk dat wanneer een terras door de ligging zoals die altijd heeft gelegen, dus voor corona, zicht biedt op de velden, dit terras en het gebruiken van het terras is toegestaan. Zolang er dus niet speciaal terras wordt gecreëerd om alsnog toeschouwers te faciliteren. Het gaat dus om de normale inrichting, deze mag dan ook bij de huidige regels blijven. 

Wie het op het terras in deze tijd van het jaar toch iets te koud vindt kan een wedstrijd op het hoofdveld ook vanuit de kantine bekijken. Dat geldt niet voor avondwedstrijden, want de kantine moet om 20.00 uur sluiten. En ook in de kantine gelden coronaregels: laat je QR-code scannen aan de bar en hou anderhalve meter afstand !