Onze schoonmaakploeg is boos en verontwaardigd. En terecht ! Op bijgaande foto’s is te zien wat zij regelmatig op maandagmorgen aantreffen. Realiseer je als voetballend lid van de vereniging dat de vrijwilligers, die de door jou gemaakte rotzooi opruimen, slechts met de grootste moeite blubber en troep nog van de vloer en tegels afkrijgen.

Deze vrijwilligers, allemaal rond de 70 jaar en ouder, zijn GOUD waard voor de club. Als zij er niet zijn, zouden we een schoonmaakbedrijf moeten inschakelen, wat dratische gevolgen heeft voor contributies en kantineprijzen. Daarom doen bestuur en de schoonmaakploeg opnieuw een dringende oproep om er met elkaar voor te zorgen dat onze accommodatie er een beetje fatsoenlijk blijft uitzien.

We hebben er al eerder voor gepleit dat het toch een kleine moeite is om de kleedkamers na gebruik met een, in elke kleedkamer aanwezige trekker, even aan te trekken en het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken te deponeren. Hoe moeilijk is dat? Welke leiders en aanvoerders nemen hun verantwoording en wijzen na elke wedstrijd of training twee spelers aan, die dat gewoon doen ?

Een heel ander punt van groeiende irritatie bij de schoonmaakploeg is het  rookgedrag. Ooit is binnen de club afgesproken en in een ledenvergadering bekrachtigd dat we een rookvrije vereniging zouden worden. Er zou nog uitsluitend gerookt worden in een speciale daarvoor gebouwde rookruimte bij de opslagcontainers. Maar helaas komt er van dat rookvrije voornemen helemaal niets terecht!

Het terras bij de voordeur van de kantine ligt elke week weer bezaaid met peuken. Gooi je thuis ook je peuk ‘gewoon’ op de grond? Bij GSC/ODS doen mensen dat dus wel, notabene pal onder het bordje met als tekst “rookvrij”. En als je dan toch schijt hebt aan wat we hebben afgesproken is het toch een kleine moeite om die peuk in de aanwezige asbak te gooien? 

Dat je rookt moet je helemaal zelf weten, maar anderen laten opdraaien voor het opruimen van jouw rotzooi is, op zijn zachtst uitgedrukt, niet sociaal. Bij de schoonmaakploeg gaan inmiddels stemmen op om te stoppen met dit vrijwilligerswerk. Deze mensen zijn het meer dan zat om onnodige rotzooi van anderen op te ruimen. Laten wij er met z’n allen voor zorgen dat het niet zover komt !