Met een 2-3 zege op de amateurs van FC Dordrecht heeft Zondag-1 z’n tweede derby van het seizoen wél winnend afgesloten. De winst betekende ook een mooie revanche voor de nederlaag vroeg in dit seizoen, in het bekertoernooi. Tegen SC Emma kreeg GSC/ODS te weinig, nu eigenlijk teveel. Ook dat is voetbal.

In de openingsfase moest doelman Mehmet Tokul tot twee keer toe redding brengen alvorens Zondag-1 bij de les was. GSC/ODS toonde zich daarna iets scherper en creëerde ook kansen. Enes Ak was tot twee keer toe trefzeker, zodat de bezoekers met 0-2 de rust in gingen.

Na de thee drong FC Dordrecht aan en toen de aansluitingstreffer in het net lag was het plots weer een wedstrijd. De thuisclub kreeg een paar fraaie kansen, maar benutte er slechts één. Na die 2-2 kon het in dit duel alle kanten op. GSC/ODS toonde in die fase echter karakter en zag dat beloond.

Hakan Tokul tekende 2-3 aan en gooide de wedstrijd pal voor tijd helemaal in het slot. Maar de 2-4 werd door de scheidsrechter niet gezien. De bal was door een gat in het doelnet naast het doel beland en er ontstond enorme ophef op en rond het veld.

Toen de leidsman, die de netten vooraf kennelijk niet goed gecontroleerd had, ook nog bij de grensrechter van FC Dordrecht ging informeren of die wellicht gezien had dat het een doelpunt was, waren de rapen helemaal gaar. Gelukkig hield Zondag-1 toch het koppie er bij en speelde de resterende minuten rustig uit.